Μας περνάνε για μ@λ@κες...

0

 
Πέτρος Κατσάκος

Πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της χώρας, στο πασχαλινό του μήνυμα, επιχείρησε συνειδητά να εξαπατήσει την κοινωνία, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών, σε μια φτηνή επικοινωνιακή προσπάθεια να υποστηριχθεί το... αφήγημα των κυβερνητικών επιτυχιών. 

Τι κι αν οι αριθμοί και τα δεδομένα του ΕΟΔΥ τον έβγαζαν ψεύτη; Κανενός το αυτί δεν ίδρωσε από την ηχηρή διάψευση. Έτσι κι αλλιώς, εκεί στο Μαξίμου έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και ουδόλως τους απασχολούν οι διαψεύσεις όσο έχουν στη δούλεψή τους μια στρατιά πληρωμένων κονδυλοφόρων να κάνουν το άσπρο μαύρο υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών.

Προχθές, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοινώνει ότι η κυβέρνησή του στηρίζει την άρση της προστασίας των πατεντών για τα εμβόλια, δεδομένου ότι πρόκειται για τον ορισμό της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης, και αυτομάτως ήρθε στο μυαλό όλων μας ο τρόπος με τον οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετώπισε την αντίστοιχη πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιανουάριο στην Βουλή.

“Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με έναν νόμο και με ένα άρθρο” ήταν η ειρωνική απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σε μια έξαρση πολιτικής ανεμελιάς απαξίωσε την πρόταση Τσίπρα προσθέτοντας “ότι κάποιοι μετά τα λεφτόδεντρα ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα”.

Τι κι αν όσα είπε ο πρωθυπουργός υπάρχουν καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Βουλής; Τι κι αν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του για μέρες έκαναν “δημοσιογραφικό” χαβαλέ με τις προτάσεις Τσίπρα; Με το που παρουσιάστηκε η δήλωση Μπάιντεν για τα εμβόλια -και με εντολή Μαξίμου-, είχαν το θράσος να ισχυριστούν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος υιοθέτησε τις προτάσεις Μητσοτάκη.

Δεν φτάνει δηλαδή που μας περνάνε για μαλάκες. Μας το φωνάζουν κιόλας...

ΑΥΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)