Πληγωμένη η ΝΔ από την αναγκαστική συνεπιμέλεια...


 Το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια πέρασε μεν, αλλά με δύο “απώλειες” από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη καταψήφισαν, μένοντας σταθερές στις θέσεις τους περί... επικίνδυνων αλλαγών, που δεν έχουν το συμφέρον των παιδιών ως γνώμονα.

Οι τρεις ακόμη βουλευτές, που είχαν εκφράσει ενστάσεις δεν τις έκαναν πράξη στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, αν και το Μαξίμου είχε αφήσει ελεύθερα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να ψηφίσουν κατά συνείδησηκαι δεν είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία, η οποία ούτως ή άλλως ήταν δεδομένο ότι θα “έσπαγε”.

Με τον τρόπο αυτό, το Μαξίμου θέλησε να υποβαθμίσει πολιτικά τις διαφωνίες για το νομοσχέδιο, ώστε να μην αναδειχθούν σε μείζον ζήτημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν παρενέβη ο πρωθυπουργός στη συζήτηση, ώστε να μην θεωρηθεί πως επιχειρεί να “μαζέψει” τις αντιδράσεις, που δεδομένα θα εκφραζόταν στην κάλπη.

“Σε ζητήματα όπως αυτό. που είναι ειδικό ζήτημα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας, η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή”, δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αποφορτίζοντας εκ των προτέρων τη συζήτηση.

Το θέμα βέβαια τώρα είναι κατά πόσον η ΝΔ θα πληρώσει και στην κάλπη το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις γυναικών, δεδομένου μάλιστα ότι το κυβερνών κόμμα υστερεί στην ψήφο γένους θηλυκού.

Επίσης, όσο και να υποβαθμίζει πολιτικά τη διαφοροποίηση των δύο πρώην υπουργών η κυβέρνηση, πρόκειται για δύο από τις πλέον προβεβλημένες γυναίκες πολιτικούς της ΝΔ. Η δε κ. Γιαννάκου εκ των φιλελεύθερων στελεχών, που χαίρει σεβασμού στο κεντρώο ακροατήριο, κοινοποίησε τις επιφυλάξεις του ΟΗΕ για το νομοσχέδιο. Ενώ η κ. Κεφαλογιάννη άφησε αιχμές για τις φιλελεύθερες αρχές της ΝΔ και κατά πόσον προσβάλλονται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που πολλοί υποστηρίζουν ότι διέπεται από alt- right λογική.

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις προκάλεσε η απίστευτη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου ότι κάποιος που κακοποιεί τη μητέρα του παιδιού του μπορεί να είναι καλός γονιός. Επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από την κυβέρνηση...


Βίκυ Σαμαρά


news247.gr