Νίκη Κεραμέως: Πρωταθλήτρια δημοσκοπήσεων...


 ...στις αρνητικές γνώμες...

Στον πάτο των επιδόσεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών βρίσκεται η Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό, η υπουργός Παιδείας βρίσκεται πλέον στην... τελευταία θέση μεταξύ των υπουργών της Ν.Δ.

Μάλιστα η υπουργός Παιδείας αύξησε το ποσοστό της σε αρνητικές γνώμες κατά 2,1% και ξεπέρασε ακόμη και την «τσιμεντώστρα» Μενδώνη και τον «νόμος και τάξη αλλιώς ρόπαλο και δακρυγόνο» Χρυσοχοϊδη.

Πιο συγκεκριμένα, η Νίκη Κεραμέως ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια καθώς λαμβάνει:

62,6% αρνητικές γνώμες,

32,2% θετικές,

ενώ το 5,2% δε γνωρίζει ή δεν απαντά.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της GPO (5-7 Μαΐου), στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (56,8%), η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (55,9%), ο Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (53,5%).


Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη έρευνα της GPO (6-9 Απριλίου), η Νίκη Κεραμέως καταλάμβανε συγκέντρωνε και πάλι: 60,5% αρνητικές γνώμες, 31,7% θετικές, ενώ το 7,8% των ερωτηθέντων δε γνώριζε ή επέλεξε να μην απαντήσει. Ένα μήνα μετά, η υπουργός Παιδείας αύξησε το αρνητικό της ποσοστό κατά 2,1%.


Εμείς τι να πούμε; Να σημειώσουμε μόνο ότι πήγαν τζάμπα τα «μελωμένα λόγια» του γνωστού Άρη Πορτοσάλτε που, την ώρα που η υπουργός Παιδείας μεθόδευε τον εξοστρακισμό χιλιάδων υποψηφίων (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μείωση και ανακατανομή θέσεων εισακτέων, συγχώνευση τμημάτων ΑΕΙ, ουσιαστικός αποκλεισμός υποψηφίων εσπερινών Λυκείων), έγραφε: «Την ψηφοθηρία του 'σε κάθε χωριό κι ένα Πανεπιστήμιο' τολμά να αντιμετωπίσει η υπ. Παιδείας με τη Μεταρρύθμιση συγχώνευσης διάσπαρτων ομοειδών τμημάτων. Η αναδιάρθρωση αρχίζει από το Παν. Πατρών. Η Ν. Κεραμέως θα κτυπηθεί από τον λαϊκισμό. Πρέπει να υποστηριχθεί από την ΚΟ της ΝΔ.»


Χρήστος Κάτσικας


Efsyn.gr