Η προαγωγή της κυρίας Οικονόμου...

0

 
Δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες για τα «φαβορί» στην επικείμενη αυριανή συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου με θέμα τις προαγωγές των αρεοπαγιτών, τώρα που 32 από τους ήδη υπηρετούντες θα συνταξιοδοτηθούν. Μετά την επιλογή των νέων αρεοπαγιτών και αντεισαγγελέων του... Ανωτάτου Δικαστηρίου θα επιλεγεί και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. 

Οι περισσότερες πληροφορίες επιμένουν ότι προαλείφεται για αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Αδαμαντία Οικονόμου, η εισαγγελέας που αθώωσε με την πρότασή της τη Χρυσή Αυγή ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της αγνόησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία (μάρτυρες, καταθέσεις, έγγραφα, φωτογραφίες, υλικό από κατασχεμένους δίσκους κ.λπ.), όπως αγνόησε και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που κατέληξε στην κατηγορία τέλεσης του αδικήματος σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. 

Δεν υιοθέτησε ούτε καν το σκεπτικό του μειοψηφούντος τότε εφέτη Ν. Σαλάτα. Θυμίζουμε ότι το βούλευμα είχε στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό και στο πόρισμα-κόλαφο του εισαγγελέα Χ. Βουρλιώτη. Συμπτωματικά ο κ. Βουρλιώτης, λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή του, θα είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα εκφράσουν θετική ή αρνητική κρίση για την προαγωγή της Αδ. Οικονόμου.

Θυμίζουμε ότι η Αδαμαντία Οικονόμου «από την έναρξη της μεγάλης δίκης δεν ασχολήθηκε ούτε λεπτό με τη διερεύνηση του κατηγορητηρίου, όπως έχουμε συνηθίσει τους εισαγγελείς να πράττουν, αλλά επέλεξε να λειτουργεί με τις ερωτήσεις της ως “εισαγγελέας υπεράσπισης”. 

Επιδόθηκε σε μια αδιάκοπη προσπάθεια να αποδομήσει τους μάρτυρες κατηγορίας και όχι μόνο υιοθέτησε την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής, αλλά ειδικά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τελικά την ξεπέρασε κιόλας, αφού ζήτησε να αθωωθούν όλοι πλην Ρουπακιά, όταν ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος “κάρφωσε” τον πυρηνάρχη Πατέλη και ολόκληρη την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, στην προσπάθειά του να φορτώσει αποκλειστικά σ’ αυτούς την ποινική ευθύνη και να γλιτώσει ο ίδιος. 

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας στην πρότασή της δεν είδε τον οργανωμένο χαρακτήρα της επίθεσης. Και πώς να τον δει άλλωστε; Αφού εξαρχής είχε αποφασίσει να μην τον διερευνήσει» («Δίκη Χ.Α: Η προϊστορία της ακραίας εισαγγελικής πρότασης», «Εφ.Συν.» 21.12.2019).

Ηταν η ίδια που κατηγορηματικά είχε προτείνει την ενοχή του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου χωρίς να δεχτεί κανένα ελαφρυντικό. Τελικά, όπως είναι γνωστό, το Εφετείο τον έκρινε στη συνέχεια αθώο για όλα, ενώ ο ίδιος παρέμεινε άδικα 5,5 χρόνια μέσα στη φυλακή. 

«Η κυρία εισαγγελέας είναι έντιμη, ευρυμαθεστάτη και γενναιόψυχη. Η γενναιοψυχία της αποδείχθηκε και στην αθωωτική πρότασή της για τη Χρυσή Αυγή αλλά και στην πρότασή της να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όσους έχουν καταδικαστεί για ένταξη» είχε δηλώσει ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός και συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)