Η τακτική του Φιλιππίδη απέναντι στον ανακριτή...

0

 
Με βασικό στόχο την ταχεία, και συγχρόνως ομαλή, ολοκλήρωση της διερεύνησης των τριών καταγγελιών που έχει στα χέρια της η ελληνική Δικαιοσύνη, αναμένεται να προχωρήσει την έρευνα του ο τακτικός ανακριτής, που εδώ και μία περίπου εβδομάδα έχει αναλάβει να εξετάσει τη δικογραφία.

Αν και... μόλις την περασμένη Τρίτη, ο κατηγορούμενος κωμικός ηθοποιός ενημερώθηκε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είχε ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, σε βαθμό κακουργήματος, σύντομα αναμένεται να κλητευθούν από τις αρχή όλα τα πρόσωπα, τα οποία εξετάστηκαν με την ιδιότητα του μάρτυρα κατά την προκαταρκτική εξέταση. Πρόκειται ουσιαστικά για τις τρεις καταγγέλλουσες, αλλά και πρόσωπα που εκείνες πρότειναν προς επίρρωση των ισχυρισμών τους.

Αν και οι πληροφορίες θέλουν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, οι τρεις καταγγέλλουσες να αναφέρθηκαν με λεπτομέρεια στα περιστατικά που απέδωσαν στον Πέτρο Φιλιππίδη, βάζοντας τον στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, οι γυναίκες αναμένεται να κληθούν να δώσουν νέα κατάθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης. 

Το γεγονός δε ότι θα είναι ουσιαστικά η τρίτη φορά που θα αναφερθούν στα περιστατικά -έχουν προηγηθεί οι αναφορές τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και οι καταθέσεις τους στον εισαγγελέα- δεν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να αλλάξουν κάποιο σημαντικό στοιχείο των μέχρι σήμερα ισχυρισμών τους και να ανατρέψουν κάποιο σκέλος της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, δικαστικές πηγές αναφέρουν πως δεν θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη της ανακριτικής έρευνας μέχρι την κλήτευση του άλλοτε δημοφιλούς ηθοποιού προκειμένου να απολογηθεί για τις τρεις κακουργηματικές πράξεις που του έχουν αποδοθεί. 

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, η φύση των αδικημάτων είναι τέτοια που ο εκάστοτε δικαστικός λειτουργός καλείται να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες, προκειμένου σύντομα να αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου. Εάν δηλαδή, ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του κριθεί προσωρινά κρατούμενος ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ή ύποπτος φυγής, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή ή αν θα επιστρέψει στο σπίτι του ελεύθερος, ενδεχομένως με την επιβολή κάποιων περιοριστικών όρων.

Η υπερασπιστική γραμμή

Πάντως, φαίνεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης θα μείνει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε και ως ύποπτος. Δηλαδή όχι μόνο θα αρνηθεί τις κατηγορίες ως έχουν, αλλά και θα αρνηθεί εξ ολοκλήρου και τα περιστατικά που περιέγραψαν καταγγέλλουσες στον εισαγγελέα Σπυρόπουλο.

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει ισχυριστεί στις έγγραφες εξηγήσεις που κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων ότι όχι δεν υπήρξε ο φυσικός αυτουργός βιασμού, αλλά ουδέποτε επιχείρησε να προσεγγίσει ερωτικά τη συγκεκριμένη καταγγέλουσα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές της καταγγέλλουσας, όλα έλαβαν χώρα το 2008, όταν συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία. Κατά την ίδια, ο τελευταίος της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειές της να αμυνθε, δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη. Πληροφορίες αναφέρουν που αιτία για την κίνηση αυτή ήταν ότι οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, και συγκεκριμένα στην παράγραφο 2 του άρθρου 336 του νέου Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία “γενετήσια πράξη είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας με αυτήν πράξεις”.

Από την άλλη, ο Πέτρος Φιλιππίδης φαίνεται να αναφέρει ότι ουδέποτε είχε σεξουαλική επαφή μαζί της, απαντώντας πως αντίθετα με την καταγγελία, εκείνη ήταν που τον προσέγγιζε ερωτικά κι ο ίδιος προσπαθούσε να την απομακρύνει, δίχως να την προσβάλλει, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Κάνει λόγο για αντιφάσεις και ψεύδη, όχι μόνο για τα όσα έχει καταθέσει η συγκεκριμένη γυναίκα ηθοποιός, αλλά και για όσα έχουν καταγγείλει και οι άλλες δύο γυναίκες σχετικά με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Ωστόσο, θα πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις γύρω από το γιατί τα “ψεύδη” αυτά, όπως χαρακτηρίζει τα λεγόμενα των γυναικών, έχουν επιβεβαιωθεί και από τους μάρτυρες, που εκείνες έχουν προτείνει...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)