Πώς φαίνεται η φωτιά στον Σχίνο από το Διάστημα...


 Την καμένη έκταση και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλη πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Τετάρτης, κατέγραψε ένας από τους δύο ευρωπαϊκούς δορυφόρους Sentinel-2 που...
πέρασε πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία.


Σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Μαΐου.


Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς. Σήμερα Παρασκευή αναμένεται νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις.

Στην περιοχή επιχειρούσαν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος», 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό.

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την πρωινή ενημέρωση, ανέφερε πως η φωτιά άφησε πίσω καμένα 40.000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης...