Τσίπρας: Στη χώρα επείγει να επιστρέψει η δικαιοσύνη...

 
Για ιδιότυπο "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα", με αφορμή την πανδημία κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία έγινε δια ζώσης γιατί όπως εξήγησε "σε ότι μας αφορά, δεν θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ανοχή".

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στη χώρα επείγει να επιστρέψει η δικαιοσύνη και... πρόσθεσε ότι συγκρούεται ο κόσμος της εργασίας και της δημιουργίας και ο κόσμος της πελατειακής και παρασιτικής ολιγαρχίας.

"Το ξεκαθάρισα τη προηγούμενη εβδομάδα, το κάνουμε πράξη σήμερα με τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα το κάνουμε πράξη και σε κάθε συνεδρίαση από δω και στο εξής", ανέφερε και πρόσθεσε: "Δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως διαρκές άλλοθι για τη περιστολή της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και της ίδιας της δημοκρατίας".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "επέλεξε να εργαλειοποιήσει τη πανδημία, τον εύλογο φόβο των ανθρώπων, την ανάγκη για μέτρα προφύλαξης, προκειμένου να επιβάλει ένα καθεστώς. Εδώ και ενάμισι χρόνο παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες ελέγχου με πρόσχημα την έκτακτη ανάγκη, ώστε να σπαταλά δημόσιο χρήμα σε ημέτερους και μέσα ενημέρωσης της αρεσκείας της. Και να νομοθετεί με διαδικασίες πρωτοφανείς και τη Βουλή σε καθεστώς υβριδικής λειτουργίας, ώστε να περνά με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις -ακόμη και από τους δικούς της βουλευτές- βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές".

Ξεκαθάρισε την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του λέγοντας: "Θα τους ταράξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμη και αν επιθυμούν να μένει αναπάντητος. Θα καταθέτουμε τις ερωτήσεις ξανά και ξανά. Και θα είμαστε και οι 86 βουλευτές σε καθημερινή βάση παρόντες…Θα απέχουμε μόνο από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο επιμένουν να βιάζουν τη κοινοβουλευτική λειτουργία. Όσο επιμένουν να μετατρέπουν το εσωκομματικό τους πρόβλημα σε πρόβλημα δημοκρατίας".

"Το ξεκαθάρισα τη προηγούμενη εβδομάδα, το μκάνουμε πράξη σήμερα με τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα το κάνουμε πράξη και σε κάθε συνεδρίαση από δω και στο εξής. Ο κος Μητσοτάκης μπορεί να συνεχίζει να κρύβεται. Μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τις ερωτήσεις μου. Μπορεί να συνεχίζει να κρύβεται και να φυγομαχεί. Τι να έρθει να πει άλλωστε;" είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε αναφερόμενος στις πανελλήνιες εξετάσεις:

"Τρείς συνεχόμενες εβδομάδες τον ρωτάω γιατί στοχοποιεί τα νέα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και αλλάζει το τρόπο εισαγωγής εν μέσω πανδημίας.

Και μειώνει κατά ένα τρίτο τους εισακτέους. Και γιατί έστω για φέτος, δεν αναστέλλει αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση. Δεν έρχεται. Κρύβεται. Φυγομαχεί. Τι να μου απαντήσει άλλωστε; Ότι το κάνει για τους νέους ανθρώπους τους έχει ξεγραμμένους; Ότι για αυτόν δε προέχει η αγωνία των παιδιών που δίνουν εξετάσεις και των οικογενειών τους, αλλά η πελατεία των κολεγίων; Των ιδιωτικών συμφερόντων που μεθοδικά εξυπηρετεί;

Δεν έρχεται γιατί αν έρθει όλο και κάτι θα ακουστεί στα μέσα ενημέρωσης. Κάτι θα αναγκαστούν να βάλουν, ακόμη και τα αδρά χρηματοδοτημένα με εκατομμύρια Μέσα της περιβόητης λίστας Πέτσα. Για αυτό η Βουλή είναι ένα πρόβλημα.

Αν ελέγχεις σχεδόν τα πάντα στα Μέσα ενημέρωσης, η αντιπαράθεση στη Βουλή είναι ένα πρόβλημα. Όπως και τα σόσιαλ μιντια είναι ένα πρόβλημα. Όπως και η σκέψη των ανθρώπων είναι ένα πρόβλημα, γιατί αυτά δεν ελέγχονται εύκολα.

Δε κλείνουν με ένα διάταγμα, δε κλειδώνουν. Η Βουλή όμως μπορεί να κλειδώνει. 14 επίκαιρες επερωτήσεις και επερωτήσεις έχουμε καταθέσει, μια πρόταση για προ ημερησίας, δεκάδες επίκαιρες ερωτήσεις. Δεν έρχονται. Ας μην έρχονται. Αλλά εμείς θα είμαστε εδώ και δε θα επιτρέψουμε αυτό τα καλαμπούρι με τη Βουλή να συνεχιστεί".

Πελώνη: Δεν μπορεί να ξεφύγει από το χθες

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μόνο που δείχνει το σημερινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα, είναι το στρατηγικό του αδιέξοδο. Δεν μπορεί να ξεφύγει από το χθες. Εμμένει πεισματικά σε κλισέ και ξεπερασμένα συνθήματα. Αρνείται να δει την πραγματικότητα και επιμένει να προβλέπει μια καταστροφή που δεν έρχεται.

Ίσως ο μοναδικός λόγος της σημερινής του παρέμβασης ήταν να στηρίξει τον φίλο και στενό του συνεργάτη, κ. Παππά»...

news247.gr