Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Θεσμικό χάος στο ραδιόφωνο...

 
Το χάος με τις ραδιοφωνικές άδειες συνεχίζεται. Με τον «νόμο Πέτσα-Λιβάνιου» (4779/2021) ουσιαστικά δόθηκε παράταση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης των αδειών ως τις 30 Ιουνίου 2023, μέτρο που έχει... εκφυλιστεί στο παρελθόν και έχει προκαλέσει απόφαση του ΣτΕ περί της αντισυνταγματικότητάς του.

Την ίδια ώρα, εξαιτίας τεχνικών αδυναμιών, δεν εφαρμόζεται ο ν. 4512/2018 (άρθρα 220-238) περί της προκήρυξης ...

και χορήγησης των ψηφιακών ραδιοφωνικών αδειών. Υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν επιστρέψει τις άδειές τους στο Δημόσιο, όπως συνέβη με εκείνη του Sport24 Radio-103,3, και συχνότητες που έχουν ήδη καταληφθεί από πειρατές, όπως έγινε με την 99,5 Mhz που χρησιμοποιούσε ο Βήμα FM.

H άτυπη θέση του ΕΣΡ είναι πως δεν πρέπει να προκηρυχθεί κάθε άδεια μόνης της, αλλά όλες μαζί, κάτι όμως που δεν συμβαίνει. Η ΕΙΙΡΑ έχει εγκαίρως καταθέσει τις προτάσεις της και ο αρμόδιος υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος έχει αρχίσει τον διάλογο. Ο αποκλεισμός όμως ενδιαφερομένων να αποκτήσουν σταθμούς, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες συχνότητες, προσκρούει στο Σύνταγμα και η ευθύνη του ΕΣΡ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μεγάλη.

 mediagr.org/?p=5718

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.