Η μητέρα των μαχών για 8άωρο, υπερωρίες, απολύσεις...

 
ΒΙΝΤΕΟ


Δυναμική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί ακόμα και το οκτάωρο, δίνουν οι εργαζόμενοι με την 24ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις.

Το ραντεβού για την κοινή απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος προγραμματίστηκε για τις... 11 από την  ΑΔΕΔΥ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών. 

Με σύνθημα «ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια» ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίνει δυναμικό παρών στην πανελλαδική απεργία, απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου.

Θυμίζουμε, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στα εργασιακά ως τη «μητέρα των μαχών».

Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η  πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» τόνισε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση «επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ότι πιο αντιλαϊκό ότι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.



Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας, ο Θάνος Μωραΐτης, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, την πρώτη μάχη, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης...