Οι «όροι» του Τσίπρα...

0


 Ως γνωστόν, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 δεν παρίστανται στην ψηφοφορία για την επικύρωση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, τότε μία γενικευμένη «ανταρσία» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα μπορούσε να προκαλέσει μία μείζονα πολιτική ήττα, αφού δε θα... «περνούσαν» τα συγκεκριμένα «μνημόνια» από τη Βουλή. 

Ως εκ τούτου, στο Μαξίμου προφανώς και θα ήθελαν να μην βρεθούν να ψηφίζουν...

μόνοι τους τις συμφωνίες και έχουν προβληματιστεί εντόνως από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τους βουλευτές του από τις ονομαστικές ψηφοφορίες. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, γνωρίζει πολύ καλά ότι βάζει δύσκολα στον πρωθυπουργό, εξ ού και θέτει έναν πολύ συγκεκριμένο όρο για να άρει την απόφασή του: αν ο Πρόεδρος της Βουλής κάνει δεκτό να ψηφίζει κάθε βουλευτής μέσω τηλεδιάσκεψης αντί να «εξουσιοδοτεί» τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθουν κανονικά στις διαδικασίες. 

Αυτή η «πρόταση» του πρώην πρωθυπουργού έχει μεταφερθεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής, αφού ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει σε δύο διαβήματα προς τον Κώστα Τασούλα –ένα δια ζώσης και ένα τηλεφωνικό προ μίας εβδομάδας...

matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)