Χωρίς οργανωμένο σχέδιο τα σχολεία...

0


 Ανοίγουν πάλι τα σχολεία. Πώς; Χωρίς σχέδιο, χωρίς μέτρα σοβαρά, ειδικά προσαρμοσμένα στις άσχημες (χειρότερες από ποτέ) επιδημιολογικές συνθήκες. Όπως συνηθίζει η κυβέρνηση, απλώς ανακοίνωσε την απόφασή της. Παρά τις... διαφωνίες των ειδικών, με πρώτο τον Σωτ. Τσιόδρα, παρά την εσωτερική κριτική για τη διαχείριση της κρίσης ειδικά στον χώρο της Παιδείας, η κυβέρνηση αποφάσισε.

Μετατρέποντας μαθητές και εκπαιδευτικούς σε εργαλεία για να κάνει το δικό της επικοινωνιακό self test, ανακαλύπτει τα αυτοδιαγνωστικά «κιτ» και μαζί την οικιακή χρήση τους. Μάλλον, τα ονομάζει οικιακά και τα πετάει κυριολεκτικά στα χέρια των οικογενειών.

Αυτό είναι το σοβαρό σχέδιό της. Και σε ποια εποχή; Λίγο πριν ξανακλείσει τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα και αφού τα ξανανοίξει για τον λιγότερο κρίσιμο σχολικό πληθυσμό. Τα ανοίγει εν όψει των πανελλαδικών, ενώ όλοι ξέρουν πως αυτοί οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν μετά το Πάσχα στις τάξεις. Θα κάτσουν σπίτι να διαβάσουν αξιοποιώντας τις απουσίες που κράτησαν ειδικά γι' αυτόν τον λόγο.

Προφανώς δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση αν είναι πολύ αργά που το σκέφτηκε, ούτε αν είναι έξαλλοι ειδικά οι υποψήφιοι των πανελλαδικών, οι οποίοι φοβούνται μήπως κολλήσουν και χάσουν χρόνο μελέτης ή ακόμα και τις εξετάσεις.

Προφανώς δεν ενδιαφέρεται που είναι ολοφάνερη η πολιτική σκοπιμότητα της απόφασης. Υπάρχει κοινωνική πίεση, υπάρχει εσωκομματική, άρα πρέπει να υπάρξει εκτόνωση. Τα σχολεία επηρεάζουν απευθείας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Τι κι αν μέχρι χθες υπερτερούσε η προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ τώρα η «ψυχική υγεία» των μαθητών;

Τι κι αν δεν υπάρχει κανένα οργανωμένο σχέδιο για το μοντέλο εκπαίδευσης που θα χρειαστεί να εφαρμοστεί; Λίγη ταυτόχρονη τηλεκπαίδευση μέσα από τις αμαρτωλές κάμερες, λίγη υποχρεωτική τηλεκπαίδευση από όσους εκπαιδευτικούς μπορέσουν και λίγο μάθημα στα λεγόμενα «διαδικτυακά τμήματα» με μαθητές και εκπαιδευτικούς απ’ όπου να ‘ναι.

Και προφανώς δεν ενδιαφέρεται για το αν θα γίνονται σωστά ή όχι τα τεστ. Δεν τα κάνει ειδικός, δεν τα ελέγχει ειδικός, δεν θα ξέρει κανείς τι κάνει. Σημασία έχει η πολιτική της επιστροφής. Ακόμα και λίγοι να εμφανιστούν θετικοί, η κυβέρνηση θα ζητήσει τις ευχαριστίες μας που δεν θα κολλήσουν τους άλλους στα σχολεία που εκείνη αποφάσισε να ανοίξει τώρα, στο τέλος...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)