Το Πεκίνο φιλοξενεί τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους...

0


 ...από κάθε άλλη πόλη...

Εκατό δισεκατομμυριούχοι ζουν στο Πεκίνο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, γεγονός που καθιστά την κινεζική πρωτεύουσα την πόλη με τους περισσότερους πλούσιους κατοίκους στον κόσμο. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, κατόρθωσε να προσθέσει 33 δισεκατομμυριούχους μεταξύ των κατοίκων του και να ξεπεράσει τη Νέα Υόρκη που υπολείπεται ενός: 99. Ωστόσο, o... συνολικός πλούτος των Νεοϋορκέζων δισεκατομμυριούχων είναι μεγαλύτερος, 80 δισ. δολ. έναντι 58 των Κινέζων.

 Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η ραγδαία αυτή αύξηση υπερ-πλουσίων στην κινεζική πρωτεύουσα, και μάλιστα σε μια περίοδο που ο πλανήτης αντιμετωπίζει πανδημία, οφείλεται στην αύξηση των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και την άνοδο των χρηματιστηρίων.

Πλουσιότερος κάτοικος του Πεκίνου είναι ο Ζανγκ Γιμίνγκ, με καθαρό πλούτο 35,6 δισ. δολάρια. Στη Νέα Υόρκη, πρώτος με διαφορά έρχεται ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ με 59 δισ.

Εκτός από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίες, σημαντικό ρόλο στην αύξηση του πλούτου πολλών ανθρώπων στην Κίνα ήταν και το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς λόγω εγκλεισμού πολλοί επέλεγαν να κάνουν τα ψώνια τους, αλλά και να αναζητήσουν διαδικτυακούς τρόπους ψυχαγωγίας.

Η Κίνα έχει συνολικά 698 δισεκατομμυριούχους, έναντι 724 στις ΗΠΑ. Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον ότι διεθνώς, δημιουργείται ένας δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)