Τα κρυπτονομίσματα εισβάλλουν και στον αθλητισμό...

 
Τι συμβαίνει στην Ελλάδα...

Τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν έδαφος στη «βιομηχανία» των σπορ. Αυτό συμβαίνει με διάφορους τρόπους και από τη συγκεκριμένη… τάση δεν εξαιρείται ούτε η Ελλάδα.

Γιατί... μπορεί μεν οι σύλλογοι ποδοσφαίρου και μπάσκετ της χώρας να μην έχουν τολμήσει π.χ. να διενεργήσουν -ή να προτείνουν, έστω- πληρωμές μισθών σε παίκτες και προπονητές τους με Bitcoin, όπως οι Σακραμέντο Κινγκς στο Ν.Β.Α., αλλά υπάρχει εδώ και μερικούς μήνες ΚΑΕ της Basket League με βασικό χορηγό της εταιρεία η οποία διαχειρίζεται ελληνικό κρυπτονόμισμα και το logo του εμφανίζεται τόσο στην επίσημη ονομασία της ομάδας της, όσο και στη διαφήμιση της φανέλας.

Είναι ο ιστορικός Ιωνικός της Νίκαιας, που από λίγες δεκαετίες ανάδειξε τον μεγάλο Παναγιώτη Γιαννάκη. Ή, για την ακρίβεια, ο Ιωνικός Hellenic Coin.

Το σύντομο story της υπόθεσης: Το HNC είναι ένα ψηφιακό νόμισμα, εναλλακτικό του ευρώ και ανάλογο του Bitcoin. Στον Ιωνικό τη θέση του δικτύου διαγνωστικών κέντρων Affidea δίπλα στο όνομα του συλλόγου πήρε από τον περασμένο Αύγουστο η Hellenic Coin, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και δημιούργησε το πρώτο –σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας- ελληνικό κρυπτονόμισμα με τεχνολογία (blockchain) ανοιχτού κώδικα.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε ΕΔΩ...

πηγη newmoney.gr