Πίσω απ’όλες τις κρίσεις η Τουρκία...

0


 ...ακόμα και στην Ουκρανία…

Ζούμε κοσμοϊστορικά γεγονότα στην ευρύτερη «γειτονιά» της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Και μας αφορούν. Το πλέον σημαντικό είναι ότι παντού ανακαλύπτουμε... -και ανακαλύπτουν και οι ξένοι επιτήδειοι ουδέτεροι- την Τουρκία.

Το να αναγκαστεί ο ήρεμος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας να τα πει έξω από τα δόντια μέσα στην Άγκυρα, σημαίνει ότι άκουσε φρικτές κουβέντες από τον Ταγίπ Ερντογάν. Και αν είναι ορθές οι πληροφορίες, συνεννοήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προφανώς βγήκε από τα ρούχα του ακούγοντας τις πληροφορίες που του μετέφερε ο κ. Δένδιας, και έδωσε εντολή να δώσει στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας και στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την πρέπουσα απάντηση.

Η ελίτ των Αθηνών μπορεί να στραβομουτσούνιασε αλλά έχουμε καλό ξύδι στην Ελλάδα. Διότι δεν μπορεί να ακούει ο υπουργός Εξωτερικών τις ανοησίες του Ερντογάν και του Τσαβούσογλου και να μην αντιδρά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ομιλεί ανοικτά και δημόσια για την προσβολή της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της απώλειας ούτε μιας βραχονησίδας… Ο κ. Δένδιας πολύ ορθά έπραξε και απάντησε. Αν δεν το είχε κάνει θα ζητούσε όλη η Ελλάδα την παραίτησή του. Αυτή είναι η αλήθεια.

Την ίδια στιγμή που ο κ. Δένδιας αναγκαζόταν να απαντήσει, όπως έπρεπε, στην τουρκική ηγεσία για την άνευ προηγουμένου επιθετικότητά της εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Εσκενάζι, έφτανε στο αεροδρόμιο της Πάφου.
Είχε ζητήσει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο συζήτησε σοβαρά θέματα ασφάλειας. Στο μενού του δείπνου που παρέθεσε στον Ισραηλινό ομόλογό του, ήταν η Τουρκία. Τι άλλο θα συζητούσαν, όταν η κατοχική δύναμη έχει αναδειχθεί στον ταραξία της περιοχής και απειλεί και το ίδιο το Ισραήλ μέσα στο έδαφος του, με ισλαμικές οργανώσεις που παρουσιάζονται ως φιλανθρωπικές, στην ίδια στην Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Εσκενάζι θα λάβει μέρος σε τετραμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στοιχηματίζω ότι «θα αστράψουν και θα βροντήξουν» οι Τούρκοι το πρωί. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Ο συνασπισμός είναι καθαρά αντιτουρκικός και γι’ αυτό ευθύνεται η Τουρκία.

Επόμενος σταθμός του κ. Δένδια, μετά την Κύπρο, είναι το Κάιρο της Αιγύπτου. Ο Έλληνας υπουργός δικαιούται να ακούσει καθαρές κουβέντες από τους Αιγύπτιους, οι οποίοι παίζουν το δικό τους παιγνίδι, αν και η σίγουρη πρόβλεψη είναι ότι δεν θα «πουλήσουν» την Ελλάδα και την Κύπρο. Πόσο μάλλον το Ισραήλ, με το οποίο η Αίγυπτος συνεργάζεται στρατηγικά.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, πατήστε ΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)