«Τρικυμία στο κουτάλι»...

0


 Ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος απαντά για το «κατέβασμα» ενός (ξένου) κειμένου από τη Lifo...

 Για ένα ρεπορτάζ για τη Λίνα Μενδώνη του Inside Story.

Και ομολογουμένως, είναι... πειστικός σε όσα γράφει. Ιδού:

Πριν λίγο καιρό, όταν η Ναταλί Χατζηαντωνίου δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον Λιγνάδη σε νεόκοπο σάιτ, η ροή της LIFO, κρίνοντας ότι αυτό έχει μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον, το αναπαρήγαγε σχεδόν ολόκληρο. Υπήρξαν εύλογες και δίκαιες αντιδράσεις από τους αρμόδιους του σάιτ που με προβλημάτισαν.
Δεν επιτρέπεται να αναπαράγουμε τον κόπο και τα ρεπορτάζ των άλλων, ειδικά τα μεγάλα και σύνθετα, αλλά να κάνουμε όποτε μπορούμε τα δικά μας, με στοιχεία που θα τσεκάρουμε προσωπικά και για τα οποία θα είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι.
Όταν λοιπόν είδα να αναπαράγεται, σχεδόν κόπι πέηστ, το μεγάλο, κλειδωμένο ρεπορτάζ ενός συνδρομητικού σάιτ που εκτιμώ, του Inside Story, ένοιωσα θυμό και κυρίως ντροπή απέναντι στην ιδιοκτήτριά του, που τυχαίνει να είναι και αγαπητή συνάδελφος ― την Τατιάνα Καραπαναγιώτη.
Το κατεβάσαμε λοιπόν μετά από λίγα λεπτά για αυτόν τον λόγο― δεν θέλουμε να κάνουμε την δημοσιογραφική απρέπεια που πολύ συχνά κάνουν οι άλλοι σε εμάς και που δυστυχώς το είχαμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν: άλλοι να δουλεύουν κι άλλοι να παίρνουν τα κλικς.
Όσο για το ότι το κάναμε κατ΄ εντολήν της Μενδώνη, είναι αστειότητες. Πριν 2-3 βδομάδες ζητάγαμε την παραίτησή της, με πρωτοσέλιδο άρθρο που ήταν αναρτημένο όλη μέρα, ως mega story. Και με δεκάδες άλλα κριτικά άρθρα -ένα γκουγκλάρισμα αρκεί.
Ας κριθούμε λοιπόν για τα άρθρα που γράφουμε εμείς για την υπουργό, και όχι για τα άρθρα των άλλων που αναπαράγουμε ή όχι.
Καταλαβαίνω ότι η LIFO είναι λίγο ξένη προς την ελληνική κατάσταση. Δεν ανήκει σε κανένα κόμμα κι αυτό μπερδεύει τους φανατικούς εκατέρωθεν.
Ευτυχώς, το μεγάλο κοινό, θέλει ψυχραιμία και ανεξαρτησία στα media. Σε αυτό απευθυνόμαστε και προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοί του.

πηγη e-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)