Απολύθηκε από την Τότεναμ ο Μουρίνιο...


 ...γιατί διαφώνησε με την European Super League...

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Λιγκ Καπ, του μοναδικού τίτλου που της απέμεινε να διεκδικήσει, η Τότεναμ έμεινε και χωρίς προπονητή καθώς η διοίκηση των Σπερς με μία λιτή ανακοίνωση ενημέρωσε ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι συνεργάτες του «απαλλάσσονται των καθηκόντων τους».

Η Τότεναμ, η οποία στα... μέσα Δεκεμβρίου ήταν ισόβαθμη στην πρώτη θέση με τη Λίβερπουλ, αλλά μετά την ήττα της στο Άνφιλντ στις καθυστερήσεις (με γκολ του Φιρμίνιο στις καθυστερήσεις) την πήρε η κάτω βόλτα. Κι η κάκιστη σεζόν  συνεχίστηκε με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο (ήττα με 5-4 στην έδρα της Έβερτον) και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στους 16 του Europa League από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ (νίκη 2-0 στο Λονδίνο, ήττα 3-0 στην παράταση του αγώνα στο Ζάγκρεμπ).

Η δυσαρέσκεια στις τάξεις των οπαδών ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, καθώς η Τότεναμ που επί των ημερών του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έπαιζε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον τελικό του Champions League, είχε μετατραπεί σε μία ομάδα η οποία μόλις έβαζε ένα γκολ... πάρκαρε το λεωφορείο έξω από την περιοχή του Ούγκο Γιορίς  για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Τακτική η οποία δεν απέδωσε το παραμικό καθώς η Τότεναμ έχασε 24 ολόκληρους βαθμούς σε αγώνες στους οποίους προηγήθηκε!

Απ' ότι φαίνεται όμως η αιτία για το διαζύγιο με τον Πορτογάλο τεχνικό δεν ήταν η κακή πορεία και τα αρνητικά αποτελέσματα των Σπερς, αλλά η διαφωνία διοίκσηςη, προπονητή στο θέμα της European Super League.

Ο Μουρίνιο από την πρώτη στιγμή που είχαν κυκλοφορήσει αυτά τα σενάρια ήταν αρνητικός έχοντας τοποθετηθεί δημόσια και σύμφωνα με δημοσιεύματα πριν τη σημερινή προπόνηση υπήρξε ένταση μεταξύ προπονητή, διοίκησης που οδήγησε εν τέλει στην απομάκρυνση του.

Άλλες πηγές πάντως θεωρούν ότι η απόλυση Μουρίνιο έχει μεν σχέση με τη συμμετοχή της Τότεναμ στη European Super League, αλλά έγινε με σκοπό να σταματήσουν οι αντιδράσεις του κόσμου για την παρουσία των Σπερς στην ECL.

Ότι κι αν ισχύει η ουσία είναι ότι ο Μουρίνιο μετά από 17 μήνες αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Λονδρέζων οι οποίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στον Πορτογάλο (λέγεται ότι έπαιρνε 13 εκατ. ευρώ το χρόνο), αλλά... εισέπραξαν ελάχιστα.

Ο ίδιος πάντως από το 2012 και μετά έχει μία απόλυση ανά τριετία... Κι αυτή η αλυσίδα μπορεί να έχει πληγώσει την εικόνα του (μετατρέποντας τον από Special One σε Special Once) ωστόσο τον έχουν κάνει πλουσιότερο κατά 110 εκατ. ευρώ!!!

Οι πρώτες πληροφορίες αμέσως μόλίς έγινε γνωστή η απόλυση του Μουρίνιο ήθελαν τον Μαουρίτσιο Σάρι ως το φαβορί για να τον διαδεχθεί, ωστόσο όσο περνούν οι ώρες τόσο περισσότερο ακούγεται το όνομα του προπονητή της Λειψίας Τζουλιάν  Νάϊγκελσμαν.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μουρίνιο αφήνει την Τότεναμ στην 7η θέση της βαθμολογίας στην Premier League, έχοντας καταφέρει να την οδηγήσει σε 45 νίκες, 17 ισοπαλίες και 24 ήττες, με τους Ράιαν Μέισον, Κρις Πάουελ να είναι υπηρεσιακοί τεχνικοί στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Σίτι την ερχόμενη Κυριακή...

protothema.gr