Και στη δημοσιογραφία και στη Νέα Δημοκρατία...

0


 Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφος διορίζεται μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο ενός υπουργού. Συνήθως με την ιδιότητα του «συμβούλου» ή του «υπεύθυνου επικοινωνίας», καθώς το «δημοσιογράφος» δικαιολογεί χαμηλότερες αποδοχές.  

Όπως ο Βασίλης Κανέλλης, ας... πούμε, ο οποίος έχει τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και συγχρόνως δημοσιογραφεί και αρθρογραφεί στον όμιλο Μαρινάκη.

Στο παρελθόν πολλοί έχουν διοριστεί σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα ο Γρηγόρης Ψαριανός, που διορίστηκε ως μετακλητός στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Π. Πικραμμένο. Ή όπως ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ως σύμβουλος Επικοινωνίας στον διευθύνοντα της εταιρείας του Δημοσίου Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., δημοσιογράφος κι αυτός.

Ο κατάλογος είναι μακρύς, καθώς περιλαμβάνει δεκάδες δημοσιογράφους που δήλωσαν στο παρελθόν φανατικά «με τον Κυριάκο», το απέδειξαν με τη δουλειά τους και από τον Ιούλιο του 2019, καθένας με τη σειρά του, στελεχώνουν το «επιτελικό κράτος».

Ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προσλάβει 3.051 μετακλητούς υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων, τους περισσότερους που είχε ελληνική κυβέρνηση από το 2012, αλλά και τους «ακριβότερους», αφού με νομοθετική ρύθμιση φρόντισε εγκαίρως να αυξήσει το ύψος των αποδοχών τους κατά 60%. Δεν δουλεύουνε για ψίχουλα...

Ορισμένοι μάλιστα από τους «με τον Κυριάκο» έχουν χρηματίσει στο παρελθόν σε υψηλές θέσεις στον χώρο της δημοσιογραφίας. O Γιάννης Βλαστάρης, για παράδειγμα, διευθυντής σήμερα του γραφείου επικοινωνίας του πρωθυπουργού, παλαιότερα είχε υπάρξει διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, παλαιότερα διευθυντής της εφημερίδας Τα Νέα, έχει αναλάβει σήμερα σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων στο μέγαρο Μαξίμου. Η Αριστοτελία Πελώνη, από την Καθημερινή, σήμερα πλέον είναι κυβερνητική εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τσιόδρας από το Mega υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

Η Μαρία Χούκλη ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ  Ά. Σκέρτσου. Ο Αργύρης Παπαστάθης από το Πρώτο Θέμα, πλέον αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας από την Καθημερινή πρόεδρος της ΕΡΤ.

Ο στρατός των δημοσιογράφων - μετακλητών είναι μεγάλος και στελεχώνει υπουργεία ή άλλες δομές του Δημοσίου. Στην κορυφή της πυραμίδας όλων οπωσδήποτε βρίσκονται όσοι έκαναν το πέρασμα από τη δημοσιογραφία στην πολιτική, κεντρικοί αστέρες της τηλεόρασης, που σήκωσαν το βάρος των επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Μαρκόπουλος, ο Μπογδάνος.  Όλοι μέλη της ελληνικής Βουλής.

Όμως η δουλειά δεν σταματάει. Οι ανάγκες «επικοινωνίας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Χρειάζονται «χέρια» να γράφουν για τον ανέμελο, για τον Μωυσή, τον ζωόφιλο, να κάνουν επιτυχίες τις αποτυχίες, να δυσφημούν τον ΣΥΡΙΖΑ, να θολώνουν τα νερά όταν υπάρχει ανάγκη, να βγαίνουν κι από πάνω όταν βρίσκονται εν αδίκω.

Παρότι πολλοί καλοί γραφιάδες μετακόμισαν στην πολιτική, υπάρχει πίσω ένας στρατός από δημοσιογράφους πρόθυμους όχι μόνο να κάνουν τα στραβά μάτια όταν χρειαστεί, αλλά να κάνουν το άσπρο μαύρο. Γιατί θέλουν και μπορούν.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κανέλλης είναι και «μετακλητός» στο γραφείο της Σ. Νικολάου, γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, και συνεχίζει να γράφει στο συγκρότημα Μαρινάκη, στα Νέα, στο Βήμα και στο in.gr, όπου μάλιστα έχει τη θέση του διευθυντή σύνταξης. Και στη δημοσιογραφία και στη Νέα Δημοκρατία, συγχρόνως. Και με διπλές αποδοχές, συμφέρει...

Είναι ο δημοσιογράφος που υπέγραψε στα Νέα το συκοφαντικό πρωτοσέλιδο ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας εξαιρείται ο ίδιος προσωπικά από τις μειώσεις των συντάξεων. Με απόφαση δικαστηρίου, στη συνέχεια, αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να ανακαλέσει. 

Αλλά ποιος τα θυμάται αυτά τώρα... Ο Βασίλης Κανέλλης συνεχίζει να γράφει στα «ανεξάρτητα» μέσα ενημέρωσης, να υπερασπίζεται τους εργοδότες του της Ν.Δ. και να μάχεται κατά των αντιπάλων της. Δημοσιογραφία!...

Αγγέλα Νταρζάνου

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)