«Πραξικόπημα» Βορίδη...


 Καταργεί τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων...

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να βάλει μια νέα νομοθετική ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων την οποία εισηγείται ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. 

Συγκεκριμένα, τις...

επόμενες ώρες αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο, η οποία ουσιαστικά θα αίρει όλους τους περιορισμούς στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων και οι οποίες είχαν νομοθετηθεί τον Δεκέμβριο του 2019 μετά από διαβουλεύσεις πολλών εβδομάδων μεταξύ των κομμάτων και προέβλεπαν περιορισμούς για την εγγραφή των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους. 

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά από συνέντευξη της αρμόδιας για θέματα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», έκανε λόγο για «άδικους και υποτιμητικούς περιορισμούς», και μάλιστα προσέθεσε ότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση, θα τους καταργήσει.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή ο κ. Βορίδης οι εκλογείς που επιθυμούν να διευκολυνθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου εγγράφονται με δική τους μέριμνα στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού. Η εγγραφή γίνεται οποτεδήποτε με αίτηση του ενδιαφερόμενου, αναφέρει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο...

ethnos.gr