Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Εν μέσω διαμαρτυριών η επίσκεψη Μητσοτάκη στην ΠΥΡΚΑΛ...


 Επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης στον Υμηττό κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στο πλαίσιο του σχεδίου για η δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» με στόχο να μεταφερθούν εκεί συνολικά εννέα υπουργεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και... η πρωθυπουργική έδρα.

 Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μια σπουδαία ημέρα για τον δήμο Υμηττού -Δάφνης καθώς ανακοινώνουμε την έναρξη ενός εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου αστικής ανάπλασης».

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και εργαζομένων Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας εξέφρασαν την αντίθεσή τους με διαμαρτυρία στην είσοδο του χώρου. «Δεν θα περάσει», «Οργή και αγανάκτηση των εργατών» και «Τώρα μέτρα για την υγεία των εργαζομένων με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό των συγκεντρωμένων.

 Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός υποστήριξε ειδικότερα πως το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός καινούργιου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. «Μας δίνεται η δυνατότητα να αποδώσουμε 120 στρέμματα, 80 στρέμματα σε πάρκα και 40 στρέμματα σε κοινόχρηστους χώρους στους πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού» είπε.

«Είναι ένας χώρος 170 στρεμμάτων στο κέντρο του δήμου, περίκλειστος στον οποίο σήμερα απασχολούνται λίγο παραπάνω από 300 άτομα. Μια βιομηχανική παραγωγή η οποία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού. Και ταυτόχρονα μια δημόσια διοίκηση η οποία εξακολουθεί να καταλαμβάνει δεκάδες νοικιασμένα κτήρια για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στο κέντρο της Αθήνας» σημείωσε για να προσθέσει το εξής:

«Προσφέρεται λοιπόν στην λογική της δημιουργίας αυτού του νέου κυβερνητικού πάρκου μια μοναδική ευκαιρία, μιας σημαντικής αστικής ανάπλασης η οποία από τη μία θα αλλάξει ουσιαστικά την όψη της πόλης και από την άλλη θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες να λειτουργήσει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, σε καινούργια κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο φιλικά στους εργαζόμενους».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.