Ανατροπή...

0


 Οι περισσότεροι στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων λένε «όχι» στο άνοιγμα...

Σκληρή στάση κρατούν οι λοιμωξιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς στην συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία αρνείται να συναινέσει σε άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με... πληροφορίες του ethnos.gr οι επιστήμονες εισηγούνται στην κυβέρνηση -χωρίς να έχουν ψηφίσει ακόμη- να μην επιτραπεί τελικά από την ερχόμενη Δευτέρα η επανεκκίνηση της λειτουργίας των πολυκαταστημάτων (mall) κι εμπορικών κέντρων, των shop in the shop, καθώς και των κέντρων αισθητικής.

Οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται και την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών και γι αυτό εισηγούνται να μην καταργηθεί το sms στο 13032 και οι τρεις ώρες προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για να ψωνίσουν.

Τα μέλη της επιτροπής εκτιμούν πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να επέλθει χαλάρωση των μέτρων. Παράλληλα, δεν θα συζητηθεί ούτε σήμερα κατά τα φαινόμενα και το άνοιγμα των φροντιστηρίων, καθώς με τα τωρινά δεδομένα πηγαίνει για μετά το Πάσχα.

Πονοκέφαλος για το Πάσχα

Από την άλλη μπορεί σήμερα να μην είναι στην ατζέντα η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα, όμως οι επιστήμονες εξακολουθούν να είναι άκρως προβληματισμένοι.

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να εξετασθεί την επόμενη εβδομάδα ώστε να είμαστε πιο κοντά στο Πάσχα. Άλλωστε στην περίπτωση που επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού απαιτείται και μία προετοιμασία τόσο σε μέσα μεταφοράς όπως πλοία, λεωφορεία κλπ αλλά και για προμήθειες σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και τρόφιμα με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αττικής θα μετακινηθεί προς χωριά και μικρές πόλεις της περιφέρειας.

Ωστόσο ο φόβος των ειδικών είναι ότι αν υπάρξει μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα είναι πιθανό να καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων αμέσως μετά, ενώ είναι σφόδρα πιθανό να υπάρξει διασπορά και σε περιοχές που σήμερα έχουν χαμηλό ιικό φορτίο.

Όμως δεν αποκλείεται λόγω και των πιέσεων που δέχονται οι πολίτες από τον πολύμηνο αποκλεισμό, τελικώς να υποκύψουν οι επιστήμονες εφόσον υπάρξουν βέβαια κάποιες προϋποθέσεις όπως η χρήση των self test, ή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ζητήματα όμως που προκαλούν προβληματισμό καθώς θα προκύψουν διαφοροποιήσεις για τους πολίτες που είτε δεν εμβολιάσθηκαν είτε δεν είχαν την δυνατότητα να το κάνουν λόγω μη προτεραιότητας...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)