Ισραήλ, η ζωή μετά το εμβόλιο...

0
 
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΠΙΡΚΑΤ ΧΑΚΟΑΝΙΜ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ. ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ.

Το Ισραήλ έχει επιστρέψει στην κανονικότητα που προσδοκούν όλες οι χώρες, μετά τη μεγάλη κρίση του κορονοϊού. Το πλήρως οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας λειτούργησε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Έτσι, σήμερα, με σχεδόν το 60% του ενήλικου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί με μία δόση, και το 50% και με τις δύο, καταστήματα, εστίαση, μπαρ, είναι ανοιχτά. Όλος ο κόσμος είναι και πάλι έξω στους δρόμους, χωρίς περιορισμούς στην κυκλοφορία και με τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους να χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο από τους πολίτες, βαίνοντας ουσιαστικά προς κατάργηση.

Το VICE και ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης κατέγραψαν αυτές τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, βάζοντας το Ισραήλ στο επίκεντρο της προσοχής του πλανήτη για το εμβολιαστικό πρόγραμμα που εφάρμοσε.

 

Η ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ VICE ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Μίλησαν με επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού, της διαδικασίας ιχνηλάτησης των κρουσμάτων με τη βοήθεια του Ισραηλινού Στρατού, αλλά και δημοσιογράφους ειδικούς σε θέματα μυστικών υπηρεσιών. Επαγγελματίες του τουρισμού περιέγραψαν τα νέα δεδομένα που ισχύουν μετά την άρση του lockdown στο Ισραήλ, καθώς και τι πρόκειται να γίνει με τους Ισραηλινούς τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

 

ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΚΑΜΠΙ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ.

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, που πέρασε με την οικογένειά του το lockdown στο Ισραήλ, θυμήθηκε τις δύσκολες στιγμές της απομόνωσης και τόνισε ότι όλα αποτελούν παρελθόν από τη στιγμή που προχώρησαν οι εμβολιασμοί.

 

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΠΕΝ ΓΚΟΥΡΙΟΝ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΡΙΤΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΙΚΡΗ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ.

Ο συγγραφέας και ερευνητής Διπλωματικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν, Γαβριήλ Χαρίτος, που είναι ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε στο Ισραήλ, διηγήθηκε στην κάμερα του VICE την περιπλάνησή του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ζήσει σε μία συνοικία μακριά από αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων.

Η ιδιοκτήτρια της πιο γνωστής ελληνικής ταβέρνας του Τελ Αβίβ, Χαγκίτ Δημοπούλου, μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης και έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες συναδέλφους της.

 

ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ GREEN PASS ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ.

Τέλος, η Φίνα Αμαρίλλιο με την παρέα της έδειξαν στον Αχιλλέα Πεκλάρη πώς είναι η νυχτερινή διασκέδαση στο Τελ Αβίβ, μετά και την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων.

Παρουσίαση-Παραγωγή: Αχιλλέας Μ. Πεκλάρης
Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
Οπερατέρ: Asaf Tamam
Ηχοληψία: Uri Raz, Amit Lana
Μοντέζ: Γωγώ Μπεμπέλου

πηγη Vice.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)