Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Μένιος Φουρθιώτης / Καταγγελία Πολάκη για παράνομες αποζημιώσεις - Ύμνοι του παρουσιαστή στην Γ.Γ. Εργασίας


 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως ο Φουρθιώτης πληρώθηκε παρανόμως 240.000 ευρώ. Ύμνους επιφυλάσσει στην Αννα Στρατινάκη η εφημερίδα του, «Αποκαλυπτικά».

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του από τον Μένιο Φουρθώτη για την υπόθεση με τους 14 αστυνομικούς που του διαθέτει η αστυνομία για τη φύλαξή του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε -σε μορφή ερώτησης- πως ο παρουσιαστής μπήκε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και πως πληρώθηκε από 60.000 ευρώ το μήνα, καθώς ψευδώς δήλωσε πως λάμβανε πολύ υψηλούς μισθούς.

Ο Παύλος Πολάκης επισήμανε δε πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας το Νοέμβριο του 2020 αντελήφθησαν την υπόθεση και κατόπιν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πέρασε διάταξη «κόβοντας» την δυνατότητα να δηλώνει κανείς τέτοια υψηλά ποσά.

Ο βουλευτής κατήγγειλε δε πως ο Μένιος Φουρθιώτης είχε δηλώσει και άλλες 5-6 εικονικές εταιρείες με φίλους και κολλητούς του που έπαιρνων και αυτοί τα ίδια ποσά. 

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Οι κομπίνες με τις πλασματικές δηλώσεις

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2020 αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας είχαν εντοπίσει δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία στο πρόγραμμα «Συν - Εργασία». Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εντοπιστεί δηλώσεις με ονομαστικούς μισθούς ακόμη και της τάξεως των 60.000 ή και των 80.000 ευρώ. Στόχος των επιτήδειων ήταν προφανώς να εισπράξουν υψηλές επιδοτήσεις.

Το πρόγραμμα επιδοτούσε το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%. Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση η επιδότηση θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 18.000 ευρώ ή και τις 24.000 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας προώθησε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία μπήκε ανώτατο πλαφόν στο ύψος μισθού (6.500 ευρώ) που θα μπορεί να δηλώνεται στο μηχανισμό Συν-Εργασία. 

Τα υμνητικά δημοσιεύματα για την Γενική Γραμματέα του Υπ. Εργασίας

Στο μεταξύ η εφημερίδα «Αποκαλυτικά» δείχνει από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της ιδιαίτερη προτίμηση στην Άννα Στρατινάκη, που προΐσταται των αρμόδιων υπηρεσιών για το Συν-Εργασία.

Χαρακτηριστικά είναι το ότι, όπως ανέδειξε το e-tetradio.gr, στα τέσσερα πρώτα φύλλα της εφημερίδας του Φουρθώτη υπάρχουν αντίστοιχα υμνητικά δημοσιεύματα για την Γενική Γραμματέα.

στρατινάκη αποκαλυπτικά
στρατινάκη αποκαλυπτικά

 

στρατινάκη αποκαλυπτικά
στρατινάκη αποκαλυπτικά

 

 

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.