Τρίτη 6 Απριλίου 2021

7η είδηση η παραίτηση υφυπουργού...


 ...σε ΑΝΤ1 και Star, 15η στον ΣΚΑΪ...

Η περιπέτεια μίας είδησης Νο 1 - part 1 (--- Χθες είδαμε τις εφημερίδες, σήμερα βλέπουμε πως έπαιξε η είδηση με την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.
Τα περισσότερα... από τα στοιχεία που παρουσιάζουμε προέρχονται από διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

________________________________________

part 2 - part 2 - part 2 - part 2 - part 2

* H είδηση της ανυπαρξίας πτυχίου του υφυπουργού μπήκε στη θεματολογία των κεντρικών δελτίων ειδήσεων στις 3/12/19. Την είδηση μετέδωσαν τέσσερα από τα έξι: ΣΚΑΪ, ALPHA, OPEN, ANT1. Το STAR και η ΕΡΤ 1 δεν συμπεριέλαβαν την είδηση στα κεντρικά δελτία τους.

* Την επόμενη ημέρα, 4/12/19, η είδηση παρέμεινε στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης μόνο δύο κεντρικών δελτίων από τα τέσσερα που την είχαν μεταδώσει την προηγούμενη ημέρα και συγκεκριμένα στο OPEN και τον ΑΝΤ1.

* Στις 5/12/19, ημέρα της παραίτησης του Διαματάρη, η είδηση φιλοξενήθηκε σε όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. 

 


* Στις 3/12/19 αυτός που έπαιξε πιο ψηλά την είδηση ήταν ο ALPHA (9η είδηση) και πιο χαμηλά ο ΑΝΤ1 (16η είδηση).

* Στις 4/12/19 ο ΑΝΤ1 ανέβασε την είδηση εφτά θέσεις ψηλότερα, στην 9η θέση, ενώ το OPEN την κατέβασε εννιά θέσεις (στην 20η από 11η την προηγούμενη).

* Στις 5/12/19, απίστευτο αλλά αληθινό, κανένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων δεν αξιολόγησε στις πρώτες ειδήσεις του την παραίτηση του υφυπουργού. Την υψηλότερη θέση είχαν ο ΑΝΤ1 και το STAR (7η), ενώ τη χαμηλότερη θέση ο ΣΚΑΪ (15η θέση).
 

* Στις 3/12/19 ο ALPHA με 39 δευτερόλεπτα είχε τη μικρότερη χρονική διάρκεια μετάδοσης της είδησης και ο ΣΚΑΪ τη μεγαλύτερη με 2:36 λεπτά.

* Στις 5/12/19 τη μεγαλύτερη διάρκεια είχε πάλι ο ΣΚΑΪ με 3:51 και τη μικρότερη ο ΑΝΤ1 με 44 δευτερόλεπτα. Μόλις 44 δευτερόλεπτα για την παραίτηση ενός υφυπουργού! 
* Και τις τρεις μέρες, 3-4-5 Δεκεμβρίου, μόνο ένα κανάλι στις 5/12/19, την ημέρα της παραίτησης δηλαδή, μετέδωσε την είδηση στους τίτλους επικαιρότητας: το STAR. Κανένα άλλο. 

 e-tetradio.gr 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.