Έρευνα στο κινητό και τα social media του Γκουρούση...


 Παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας στην υπόθεση της διάρρηξης των θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό δήλωσαν σήμερα, δια των συνηγόρων τους, ενώπιον του 12ου ανακριτή οι τέσσερις παθούσες.

Ο... ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μαζί με τη μια εκ των δυο παθουσών που εκπροσωπεί βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή και σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ο ανακριτής θα ξεκινήσει με τις αρμόδιες αρχές μια έρευνα που αφορά στο κινητό τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορουμένου. Μόλις λάβω αντίγραφο της δικογραφίας, θα μελετήσω και θα ζητήσω κι εγώ ανακριτικές πράξεις».

Μάλιστα, ενημέρωσε τον ανακριτή για τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του σχετικά με ταξίδι του 58χρονου κατηγορουμένου και ήδη προφυλακισμένου στο εξωτερικό κατά το κρίσιμο διάστημα.

«Προσωπικά από το θεατρικό χώρο με ενημέρωσαν ότι το κρίσιμο χρονικό διάστημα έκανε ταξίδια σε συγκεκριμένη χώρα. Ενημέρωσα τον ανακριτή και μόλις το κρίνει σκόπιμο θα μας καλέσει να το πούμε και επίσημα» δήλωσε ο κ. Κουγιας.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του 58χρονου τόσο για την ώρα που απαιτείται για να γίνει διάρρηξη μιας θυρίδας, όσο και σχετικά με την μεταφορά dna, ο κ. Κούγιας τόνισε: «Το γεγονός ότι κάνει κριτική και έχει αποφανθεί σχετικά με το πόση ώρα έπρεπε να δαπανηθεί από τον δράστη για να κάνει την κλοπή, δεν δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Σχετικά με το dna και τον ισχυρισμό του περί μεταφοράς του γενετικού υλικού, από μια συζήτηση που έκανα με ειδικούς μου εξήγησαν ότι δεν μεταφέρεται από αντικείμενο σε αντικείμενο, αλλά από άνθρωπο σε αντικείμενο»...