Ανασκολοπίζοντας την πραγματικότητα...


 Τάσος Παππάς 

 Όταν η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες μας, τόσο το χειρότερο για αυτήν. Θα υποστεί την κακοποίηση που της αξίζει προκειμένου να έρθει στα μέτρα μας. Κάπως έτσι κινείται η κυβέρνηση των αρίστων όλη την περίοδο της πανδημίας. Με βάση όσα υποστηρίζουν δημοσίως ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, η χώρα τα έχει πάει... περίφημα.

 Τα στοιχεία είναι… συντριπτικά, οι αριθμοί… αποστομωτικοί, οι χάρτες… αποκαλυπτικοί, οι καμπύλες… εύγλωττες. 

 Εχουμε τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους θανάτους σε όλη την Ευρώπη, οι υπηρεσίες μας κάνουν τα περισσότερα τεστ από κάθε άλλη χώρα, στα νοσοκομεία μας υπάρχουν οι περισσότερες ΜΕΘ, έχουμε προσλάβει τους περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, έχουμε βάλει στην κυκλοφορία τα περισσότερα λεωφορεία, η κυβέρνησή μας είναι η πιο γενναιόδωρη συγκριτικά με όλες τις άλλες στην ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και την προστασία των εργαζομένων και έχουμε πετύχει κάτι εξαιρετικά εντυπωσιακό, κάτι πρωτοφανές, κάτι που προκαλεί απορία σε όλους τους ειδικούς. 

 Αναρωτιούνται οι καημένοι αν πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους, αν πρέπει να δώσουν τα συγγράμματά τους για πολτοποίηση, αν πρέπει να αυτομαστιγωθούν δημοσίως: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα σ’ όλο τον πλανήτη που κατάφερε να μειώσει την ανεργία σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Τέτοιες επιδόσεις δεν υπάρχουν πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο. Δείτε τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη.

 Δείτε τι γίνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι πολίτες τους βουλιάζουν στην αβεβαιότητα, πνίγονται στη θάλασσα της ανασφάλειας, γεμάτοι απελπισία ψάχνουν για σανίδα σωτηρίας. Οι πολίτες όμως τούτης της ευλογημένης χώρας είναι σίγουροι ότι το μέλλον τους δεν θα είναι μεσίστιο. Τυχεροί γιατί έχουν μια κυβέρνηση να την πιεις στο ποτήρι. Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από τον κλοιό της υπανάπτυξης και της γραφειοκρατίας. Εχει ανέβει κατηγορία. Είναι στην Α’ Εθνική και συναγωνίζεται επαξίως χώρες με μεγάλη παράδοση στη διαχείριση κρίσεων. 

Δεν ντρεπόμαστε πια. Δεν έχουμε λόγο να αισθανόμαστε κομπλεξικοί. Οι κουτόφραγκοι μας φθονούν. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι στον δρόμο που έχουν χαράξει οι περίλαμπροι πρόγονοί μας.

 Πώς λοιπόν να μην αναφωνήσεις έμπλεος θαυμασμού για τις ικανότητες των ανθρώπων που διοικούν «μπράβο παιδιά» (τρις). Πώς λοιπόν να μη δεις το θαύμα που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου. Πώς λοιπόν να μη φτάσεις στο σημείο να ευχαριστήσεις τον Θεό που τσάκισε τις σειρήνες του λαϊκισμού, μας απάλλαξε από τις ψευδαισθήσεις, μας φώτισε και μας καθοδήγησε να εμπιστευτούμε εκείνους που νοιάζονται χωρίς υστεροβουλία για μας. Αυτή είναι η Ελλάδα με την κυβέρνηση των αρίστων.

Και τα άλλα; Ποια άλλα; 

Το φιάσκο με το ατσούμπαλο άνοιγμα του τουρισμού; 

Το φιάσκο στη Θεσσαλονίκη; 

Το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία; 

 Η βόλτα στην Πάρνηθα; 

Το γλέντι στην Ικαρία; 

Τα έξυπνα μέτρα που ανακοινώνονται τη Δευτέρα και αποσύρονται την Τρίτη; 

Οι καταγγελίες των γιατρών ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο ΕΣΥ; 

Οι μαϊμουδιές με τις νέες ΜΕΘ; 

Η εγκληματική καθυστέρηση στα δωρεάν τεστ; 

Οι απευθείας αναθέσεις σε επιχειρηματίες της συμφοράς;

 Η μέση μηνιαία απώλεια εισοδήματος κατά 27-35% από τον μισθό για κάθε εργαζόμενο που υποχρεώθηκε σε αναστολή; 

Το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους που έφτασε στο 343% του ΑΕΠ και μας κατατάσσει στην τρίτη θέση στον κόσμο; 

Ο χαμένος τζίρος (41,6 δισ. ευρώ) των επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του 2020; 

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ που είναι 1.181.296 και αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό από το 2010;

 Ε, καλά τώρα.

 Οι υπερβολές του «κίτρινου αντιπολιτευόμενου Τύπου» και η ξινίλα της βαλτωμένης στη μιζέρια αντιπολίτευσης. Οι Γκέμπελς σε πλήρη δράση. Φτωχαίνοντας τη γλώσσα και ανασκολοπίζοντας την πραγματικότητα θέλουν να μας κάνουν να σκεφτόμαστε όπως αυτοί... 

 Πηγή:efsyn.gr