«Γαλάζιοι» ψίθυροι για Σκέρτσο και «οργανωμένο σχέδιο»...


 ...στα social media του πρωθυπουργού...

«Γαλάζιοι» ψίθυροι για Σκέρτσο

Η παρουσία του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, προκάλεσε πολλούς ψίθυρους, κυρίως εντός του κυβερνώντος κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας. Πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές αναρωτήθηκαν... για το τι δουλειά είχε εκεί ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε συμβεί αρκετές φορές κάτι αντίστοιχο. 

Τον θέλει μπροστάρη

Σε αντίθεση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που πιάστηκαν «αδιάβατοι», εμείς γνωρίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε ο Άκης Σκέρτσος να βγει πιο μπροστά και να στηρίξει το κυβερνητικό έργο, με ακόμη μεγαλύτερη παρουσία στον δημόσιο διάλογο. Αφενός διότι τον εμπιστεύεται πολύ, αφετέρου διότι πιστεύει ότι «τα λέει» καλά, απλά και κατανοητά. Αντίθετα, άλλα κυβερνητικά στελέχη όχι απλώς δυσκολεύονται αλλά, ώρες-ώρες, περιπλέκουν περισσότερο την κατάσταση με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Οργανωμένο σχέδιο»

Μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, η κατάσταση για την κυβέρνηση δεν ήταν ιδιαίτερα καλή στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που εκφράστηκε με χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού. Οι άνθρωποί μας στο Μέγαρο Μαξίμου, μας είπαν ότι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν πως υπήρξε ξεκάθαρο και οργανωμένο «πέσιμο» στα social media. Από ποιους, δεν μας είπαν. Αλλά πιστεύουμε πως τα ευκόλως εννοούμενα καλό είναι να παραλείπονται. Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εννοούν και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιστροφή του κλίματος

Μάθαμε, επίσης, ότι αναζητούν τρόπους για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα κοινωνικά δίκτυα και στη νεολαία, εν γένει. Το πώς ακριβώς θα το πετύχουν, ακόμα το αναζητούν. Όμως, θεωρούν ότι θα πρέπει να κινηθούν στο μοτίβο εκείνο που κινήθηκε το Υπουργείο Υγείας, όπου στο τελευταίο σποτ του για την πανδημία συμμετείχαν δύο φιγούρες γνώριμες και πολύ αγαπητές, οι πρώην διεθνείς μπασκετμπολίστες Δημήτρης Διαμαντίδης και Θοδωρής Παπαλούκας, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία την οποία πιστώνεται ο πρώην συναθλητής τους και νυν Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Λίγα κέρδη

Την ίδια στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου «ψάχνονται» για το πώς θα καταφέρουν να γίνουν αρεστοί στους νέους, στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βρουν τρόπο να κερδίσουν από τη φθορά της κυβέρνησης. Όπως μας είπαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, όλες οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν στα χέρια του, αρκετές εκ των οποίων δεν δημοσιεύονται, παρουσιάζουν πτώση της κυβέρνησης σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες, γεγονός που αν μη τι άλλο τους ικανοποιεί. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι το κόμμα τους κερδίζει πολύ λίγα από αυτά που χάνει η κυβέρνηση, με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθούν να βρουν τι φταίει.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη VICE