Κυβέρνηση ανοσο-καταστολής...

0

 
ΒΙΝΤΕΟ


6 Νοεμβρίου, 2020. Μία μέρα πριν η χώρα μπει για δεύτερη φορά σε lockdown και τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ αναφέρουν πως το τελευταίο 24ωρο είχαμε: 2448 κρούσματα, 196 διασωληνωμένους και 14 νεκροί, ο συνολικός αριθμός των... οποίων ανέρχεται στους 715.

17 Μαρτίου, 2021. Το lockdown παραμένει εν ισχύ και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: 3465 κρούσματα (αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας), 630 διασωληνωμένοι (αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας) και 56 νεκροί, ο συνολικός αριθμός των οποίων ανέρχεται στους 7252.
Μάντεψε ποιος φταίει;

Στη χώρα με το πιο μακρόχρονο, αντιδημοκρατικό και αναποτελεσματικό lockdown, σήμερα, μετά από 5 μήνες εφαρμογής “έξυπνων μέτρων περιορισμού” και η πιο βλακώδης κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, ετοιμάζεται να ανακοινώσει… «έξυπνα μέτρα χαλάρωσης» (δεν το βγάζω απ’ το μυαλό μου, το είπε επί λέξει χθες, σε συνέντευξή του στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης).
Μια κυβέρνηση που συνεχίζει να παίζει ακορντεόν με τις ζωές μας, στη χώρα που πλέον οι μισοί κάνουν τον σταυρό τους και οι άλλοι μισοί τον κουβαλάνε στην πλάτη.

Σήμερα, 5 ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας ολόκληρος χρόνος από την ημέρα που κλειστήκαμε φοβισμένοι για πρώτη φορά στα σπίτια μας, πάνω από 100 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, πολλοί περισσότεροι έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ, το παρατημένο στην τύχη του ΕΣΥ καταρρέει, το υπουργείο Υγείας μεριμνά για τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών και στελέχη της κυβέρνησης -με πρώτους και καλύτερους τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος- παραβιάζουν ανέμελα, κάθε τρεις και λίγο, τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Ακόμα και σήμερα -μάλλον τώρα πιο πολύ από ποτέ- αυτή η κυβέρνηση ανοσο-καταστολής, όχι μόνο δεν δείχνει διάθεση να ζητήσει ένα «συγγνώμη», όχι μόνο δεν έχει παραδεχτεί ούτε ένα λάθος, αλλά γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο βίαιη, όλο και πιο αλαζονική, προφανώς όλο και πιο πανικόβλητη.

Ακόμα και σήμερα, μια μέρα μετά τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων από την αρχή της πανδημίας, φταίει η αντιπολίτευση, η ανάγκη για ανάσα και δημοκρατία και η αντίδραση στην κρατική βία.

Σύμφωνα μάλιστα με γνωστό ακροδεξιό τηλεπωλητή που εκτός από βιβλία άρνησης του ολοκαυτώματος, πουλούσε από την εκπομπή του και προϊόντα απάτη, όπως νανοβιονικά “θεραπευτικά” γιλέκα και μηχανήματα απονικοτίασης τσιγάρων, «η Αριστερά επί σκοπώ και με δόλο διαδίδει τον ιό, για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση για την καραντίνα»

Φταις εσύ λοιπόν.

Πάντα εσύ έφταιγες άλλωστε. Ένα χρόνο τώρα.

Τι να πρωτοθυμηθείς;

Όταν σου επιτρέπουν να βγεις για ψώνια με sms και εσύ βγεις για ψώνια, φταις.

«Καταναλωτικό ζώο που κάνεις ουρά έξω από τα καταστήματα για τις εκπτώσεις»
Όταν σου επιτρέπουν να πας τα παιδιά σου στο σχολείο με sms και εσύ τα πας, φταις.

«Χωρίς να περιμένεις μετά έξω απ’ το σχολείο και να κουτσομπολεύεις»
Όταν σου επιτρέπουν να πας διακοπές και εσύ πας διακοπές, φταις.

«Χωρίς σεξ»

Όταν σου επιτρέπουν να πας στη δουλειά σου και εσύ πας στη δουλειά σου, φταις.

«Στον χώρο εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν κολλάει, αλλά μη συνωστίζεστε»
Όταν σου επιτρέπουν να κυκλοφορείς τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 6 το απόγευμα και εσύ κυκλοφορείς μέχρι τις 6 το απόγευμα, φταις.

«Να πήγαινες άλλη μέρα σουπερ μάρκετ. Γιατί το αφήνεις τελευταία στιγμή; Και στο κάτω-κάτω, που βρήκες τα λεφτά; 300 κιλά θα γίνεις;»
Ακόμα και όταν σου “επιτρέπουν” να πεθάνεις από covid εκτός ΜΕΘ και εσύ πεθάνεις από covid εκτός ΜΕΘ, φταις.

«Για να κόλλησε μάλλον δεν πρόσεχε αρκετά»

Τέλος πάντων, μην τα πολυλογούμε. Δεν υπάρχει περιθώριο.

Θα φταις ότι και αν γίνει.

Και αν δεν φταις εσύ, θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουτσούμπας, ο Βαρουφάκης και η Γιαδικιάρογλου, που σε παρασέρνουν και αντιδράς σε ένα πολίτευμα που έπαψε δημοκρατία να θυμίζει.

Να πεις και ευχαριστώ

Για να αρθούν οι αμαρτίες σου, θα πρέπει στο τέλος να πεις και ευχαριστώ για την ανεπάρκειά τους εδώ και ένα χρόνο.

Για τους χιλιάδες νεκρούς από covid αλλά και από άλλα νοσήματα λόγω υποστελέχωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την εγκληματική πολιτική σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους εργασίας, τα ψέματα, τις παλινωδίες των επιτροπών, την παραπληροφόρηση, τα νομοσχέδια που διαλύουν συνειδητά το Κοινωνικό Κράτος και το περιβάλλον, το ανελέητο ξύλο απ’ τις δυνάμεις “προστασίας του πολίτη”, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τη ραγδαία κατάρρευση της ψυχικής υγείας των πολιτών, τις βόλτες στην Πάρνηθα, τα γλέντια στην Ικαρία, τα βαφτίσια στο Κολωνάκι και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε δεκάδες απευθείας αναθέσεις, σε κάθε πιθανό και απίθανο φίλο τους.

Μετά από 1 χρόνο μέτρων περιορισμού και 5 μήνες συνεχόμενου lockdown, θα πρέπει να πεις ευχαριστώ που αντί για τις ΜΕΘ, συνεχίζουν -με αμείωτο ρυθμό- να αυξάνονται τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι, οι νεκροί και… ο στόλος της αστυνομίας. 

ΥΓ. Ναι, σύσσωμη η προοδευτική, αριστερή αντιπολίτευση φταίει, αλλά όχι γι αυτό που της καταλογίζουν. Φταίει γιατί κρατάνε μεταξύ τους αποστάσεις στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης και όχι για υγειονομικούς λόγους. Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και ευρέθησαν εγκληματικά ελλιπείς.

ΥΓ2. Σήμερα 18/03, το πρωί σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1,  ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για μένα η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς. Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς, που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη μεταδίδεται πιο γρήγορα».

ΥΓ3. Σήμερα συνεδριάζει η ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πηγές του Μαξίμου προκαταλαμβάνουν πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα δοθεί το πράσινο φως για τη σταδιακή άρση του lockdown.

Σύμφωνα με το Μεγάρο Μαξίμου η επιτροπή «θα κάνει αξιολόγηση των μέτρων και θα εξετάσει σε ποια χρειάζονται αλλαγές, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών και ιδίως την κόπωσή τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία».
Με λίγα λόγια η ίδια επιτροπή που πρότεινε αυστηρό lockdown το Νοέμβριο με 2448 κρούσματα, τώρα με 3465 κρούσματα θα προτείνει χαλάρωση των μέτρων και το Μαξίμου το γνωρίζει, εκ των προτέρων.

ΥΓ4. Το 2020mag.gr μπορεί να είναι μόνο 1,5 μήνα στον "αέρα" ως ιστοσελίδα, αλλά για να φτάσουμε εκεί, προϋπήρχε για πάνω από 1 χρόνο ως σελίδα στο facebook, μια μια αποδοχή που είχε ξεπεράσει και τότε τις προσδοκίες μας. Ενα από τα βίντεο που είχαμε δημιουργήσει είναι το παρακάτω, από τις 17 Αυγούστου, του 2020. Αρκετά επίκαιρο και πάλι...

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης 

2020mag.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)