Σκηνοθεσία από την Ελληνική Αστυνομία...

0

 
Τι περίεργο πράγμα, ρε παιδί μου: άλλα μας μετέφεραν οι συντάκτες μας από τη Νέα Σμύρνη χθες το βράδυ την ώρα της μεγάλης συγκέντρωσης και άλλα ακούγαμε από τα κανάλια, εκείνη την ώρα, όσοι ήμασταν στα γραφεία της εφημερίδας. Λες και μιλούσαν για δύο διαφορετικά μέρη της Αθήνας. Εμείς ακούγαμε για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση με τις χιλιάδες κόσμο και τα κανάλια έδειχναν επεισόδια.

Εμείς... αμφισβητούσαμε τις φωτογραφίες που έστελνε η αστυνομία για τις μολότοφ που έλεγε ότι κατάσχεσε από διάφορους στη Νέα Σμύρνη και η Μίνα Καραμήτρου στο Open τις παρουσίαζε με φρίκη. Εμείς παραλληλίζαμε τις φωτογραφίες αυτές με την ανακοίνωση της αστυνομίας της προηγούμενης Κυριακής για την (αόρατη μέχρι και σήμερα) επίθεση που δέχτηκαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ από 30 νεαρούς και η Μίνα Καραμήτρου τις έδειχνε στην τηλεόραση ως τα απόλυτα πειστήρια. Εμείς μαθαίναμε από τους συντάκτες μας πως διαλύθηκε η συγκέντρωση και οι ίδιοι επιστρέφουν στην εφημερίδα και τα κανάλια έδειχναν σε λούπα ένα συγκεκριμένο πλάνο. Το ίδιο πλάνο με τον τραυματισμένο αστυνομικό στο έδαφος.

Και ήταν κι άλλα, όχι μόνο οι φωτογραφίες. Ηταν και τα βίντεο που έστελνε στα ΜΜΕ η Ελληνική Αστυνομία με πλάνα που τραβούσαν από το ελικόπτερο (της ΕΛ.ΑΣ.) και τα drones. Πλάνα που η ίδια η αστυνομία είχε επιλέξει και τα κανάλια τα παρουσίαζαν ως ντοκουμέντο. Σκηνοθεσία, δηλαδή, απευθείας από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις που πρέπει. Πάντως, μερικοί συνάδελφοι στα ρεπορτάζ τους ξεχνούν ότι είναι αστυνομικοί συντάκτες και μιλούν, ακόμα και στη διατύπωση, σαν αστυνομικοί σκέτο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)