Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Έξυπνες δημοσκοπήσεις!...


 Θανάσης Καρτερός

Έτσι, με οδηγό τις έξυπνες δημοσκοπήσεις βαδίζουν. Καμιά ενδοσκόπηση δεν χρειάζονται για όσα κάνουν ή δεν κάνουν όταν διαθέτουν ρόδινη δημοσκόπηση.

Έξυπνα μέτρα, πιο έξυπνα μέτρα, έξυπνες λύσεις, πιο έξυπνες λύσεις. Στην εποχή του έξυπνου Μητσοτάκη η εξυπνάδα είναι γενικώς στα πάνω της. Αλλά εκεί που... μένεις πραγματικά έκθαμβος για το δημιουργικό πνεύμα της αριστείας είναι οι έξυπνες δημοσκοπήσεις.  

Όχι μία, δύο, τρεις, αλλά δεκάδες. Η παραγωγή έξυπνων δημοσκοπήσεων σε μας ξεπερνά την παραγωγή δακρύβρεχτων σίριαλ στην Τουρκία.  Έτσι που αν υπήρχε  Όσκαρ δημοσκοπήσεων, θα μπορούσαμε να το διεκδικήσουμε. Ακόμα και χώρες παραγωγής, όπως του  Όρμπαν ή του Μπολσονάρου, δεν θα μπορούσαν να μας ανταγωνιστούν.

Γιατί έξυπνες; Πρώτον, γιατί εμφανίζονται σαν από μηχανής δημοσκοπήσεις ακριβώς τη στιγμή που τις χρειάζονται οι άριστοι του Μητσοτάκη.  Όταν το κύμα των αντιδράσεων για την κυβερνητική πολιτική φουσκώνει και απειλεί με ναυάγιο, έρχεται το σωσίβιο των έξυπνων δημοσκοπήσεων να βάλει τα πράγματα σε τάξη και τις δεξιές καρδιές στη θέση τους.  Όταν από την εικόνα του πρωθυπουργού και των υπουργών του πέφτουν σοβάδες, έρχεται το μυστρί των δημοσκοπήσεων να αποκαταστήσει με αριθμούς και ποσοστά την έξυπνη αλήθεια: δεν είναι σοβάδες, είναι όνειρα αριστερής νύχτας.

Δεύτερον, γιατί όταν όλα τα σκιάζει η φοβέρα, εισάγουν το έξυπνο φως: τη διαφορά. Βομβαρδισμός τίτλων με τη λέξη «διαφορά» τον τελευταίο καιρό. Στις 14, 15, 17, μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ. Στις 15, 16, 18 μονάδες η διαφορά Μητσοτάκη - Τσίπρα. Και σε μια παραλλαγή του ευαγγελικού «...και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω μου την εκκλησία» οικοδομούν κι αυτοί τη στρατηγική τους. 

Με τη διαφορά ως πέτρα. Στέρεη, αμετακίνητη στον χρόνο, στις συνθήκες, στους θανάτους, στη φτώχεια, στον φόβο. Μπορεί να ζούμε όσα ζούμε, να μας τρομάζουν όσα έρχονται, αλλά ευτυχώς υπάρχει η διαφορά.

Έτσι, με οδηγό τις έξυπνες δημοσκοπήσεις βαδίζουν. Καμιά ενδοσκόπηση δεν χρειάζονται για όσα κάνουν ή δεν κάνουν όταν διαθέτουν ρόδινη δημοσκόπηση. Καμιά ανασκόπηση για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ δεν είναι αναγκαία όταν υπάρχει η χαρούμενη δημοσκόπηση. Από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, υπό τον όρο ότι θα είναι έξυπνες, μπορεί οι νεκροί να πολλαπλασιάζονται, οι πολίτες να κουράζονται, οι πλατείες να ανταριάζονται, αλλά τα ποσοστά να λιάζονται. Μέχρι να αποδειχτεί ότι και οι έξυπνες δημοσκοπήσεις έξυπνα καίγονται. Απ’ την πολλή εξυπνάδα...

https://www.nonews-news.com/2021/03/blog-post_9538.html


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.