Εντολές σε αστυνομικούς: «Γράψτε όσους περισσότερους γίνεται»...

 
BINTEO...

Από το Νοέμβριο του 2020 η κυβέρνηση αποφάσισε να αξιοποιήσει στο έπακρο το εργαλείο των προστίμων, συνδέοντάς το με την υποτιθέμενη προσπάθειά της για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, επιδιώκοντας στην πραγματικότητα να χτυπήσει κάθε προσπάθεια αγωνιστικής κινητοποίησης. Δίπλα στην...
κρατική καταστολή, την αστυνομοκρατία, τις αύρες και τα χημικά, την κυβερνητική και μιντιακή τρομοκρατία, συνοδευόμενη από ακατάσχετη ψευδολογία και συκοφάντηση κάθε φωνής αντίστασης, ήρθαν τώρα να στρογγυλοκαθήσουν και τα πρόστιμα, ως το νέο μαζικό όπλο πειθάρχησης.

Για την επιβολή προστίμων σχετιζομένων με υγειονομικά μέτρα, τα πρώτα βήματα από την πλευρά της κυβέρνησης έγιναν στις αρχές της πανδημίας, όμως με την αφορμή του «δευτέρου κύματος» (για το οποίο κατά τα άλλα αποκλειστικά ευθύνεται η ίδια η κυβέρνηση) σημειώθηκε κυριολεκτική βροχή και μαζική εξάπλωσή τους.

Το νέο αυτό μαζικό όπλο, στόχο έχει αφενός κάθε δημοκρατική, κάθε αγωνιστική φωνή μέσα στην κοινωνία και αφετέρου, το ξεζούμισμα του λαού.

Το τελευταίο αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο τοπικό StarTv Κέρκυρα Channel, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Κέρκυρα, Νίκος Μποζίκης.

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών κατήγγειλε πως οι οδηγίες, τόσο από την υπηρεσία, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό είναι «φέρε τόσες παραβάσεις» για τον κορονοϊό, συνοδευόμενες μάλιστα από απειλές.

«Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού, γιατί βλέπουμε παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς» περιγράφει, μεταξύ άλλων ο Ν. Μποζίκης.

«Και αν σας πω το bulling που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά "αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις μην έρθεις μέσα". Αυτό είναι bulling. Το καταγγέλλω, ειλικρινά» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

 

 Χρήστος Κάτσικας