Ο Πορτοσάλτε υπαγορεύει και ο Κικίλιας επιβεβαιώνει...

0


 ΒΙΝΤΕΟ


Mε την πανδημία να σαρώνει τη χώρα αλλά και πριν καν τελειώσουν τα χειροκροτήματα στους υγειονομικούς η κυβέρνηση επαναφέρει τα σχέδια περί ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.. Η στάση των κυβερνητικών στελεχών αποδεικνύει ότι τους τελευταίους σχεδόν δέκα μήνες το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η... επικοινωνιακή διαχείριση του κορωνοϊού, και κατόπιν το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ΣΚΑΙ και με την προτροπή από τον τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε προανήγγειλαν σήμερα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Ουσιαστικά ο δημοσιογράφος υπαγόρευε και ο υπουργός επιβεβαίωνε τα λεγόμενά του.

«Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπιστεί ενιαία το ΕΣΥ, να έχει δύο πυλώνες το Εθνικό και το ιδιωτικό, είτε διοικείται (από εσάς) κρατικά είτε από διευθύνοντα σύμβουλο είτε από μετόχους, άλλωστε εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες του κράτους» είπε με στόμφο ο δημοσιογράφος κατευθύνοντας τον υπουργό να πάρει θέση.

Ο Βασίλης Κικίλιας στην προσπάθειά του να επιβεβαιώσει τον Άρη Πορτοσάλτε παρέπεμψε τόσο σε δικές του δηλώσεις όσο και σε αυτές του πρωθυπουργού. 

«Μιλάμε για ένα Εθνικό σύστημα υγείας που περιλαμβάνει τα δημόσια νοσοκομεία, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και τώρα στη μάχη του κορωνοϊού και τα στρατιωτικά με όλες τις υγειονομικές δυνάμεις τους γιατρούς και τους νοσηλευτές όπου και αν ανήκουν όπου και αν δουλεύουν».

Παρά το γεγονός ότι η υπεροχή της δημόσιας υγείας στα δύσκολα της πανδημίας έχει αποκαλυφθεί η κυβέρνηση επιμένει στην απαξίωσή του και επιβεβαιώνει ότι δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τέλος συζητώντας για την διασπορά του ιού έριξαν την ευθύνη, όπως άλλωστε συνηθίζουν, στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για υγειονομικό σαμποταζ, με πορείες και διαδηλώσεις.

«Αυτό που επιβάρυνε την κατάσταση είναι οι επιβεβαιωμένες μεταλλάξεις και δυστυχώς οι συνεχόμενες, επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις» είπε ο υπουργός Υγείας, κατά το γνωστό αφήγημα που επιστημονικά δεν τεκμηριώνεται...

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)