Καρναβάλι...

 
Τέτοια υπερηφάνεια χθες και προχθές τα κανάλια πρέπει να είχαν πολύ καιρό να ζήσουν. Συγκλονίστηκε ο Δημήτρης Οικονόμου από τον πρίγκιπα Κάρολο που δάκρυσε μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη. Ενώ η Σταματίνα Τσιμτσιλή εμφανίστηκε στην... εκπομπή της στον Alpha ντυμένη τσολιάς, κρατώντας μια ελληνική σημαία στο χέρι. Και η Ράνια Τζήμα στο Mega ντύθηκε σημαία!

 O ΣΚΑΪ εν τω μεταξύ, όλη την ημέρα, δεν πρόβαλε τα γνωστά πατσαβουρο-ριάλιτι με τα οποία έχει γεμίσει το πρόγραμμά του (δεν εννοώ τις ειδήσεις του), αλλά το γύρισε στα ιστορικά ντοκιμαντέρ με παρουσιαστή τον Αρη Πορτοσάλτε. Εντάξει, το Survivor μπορεί να περιμένει μία ημέρα όταν γιορτάζουμε 200 χρόνια από την επανάσταση. Είμεθα πατριώται, κύριοι. 

 Αφήστε δε με την παρέλαση, εκεί να δείτε ρίγη συγκίνησης. Περνούν τα μηχανοκίνητα τμήματα της αστυνομίας, έλεγαν, και βλέπαμε κάτι μηχανάκια της αστυνομίας να περνούν. Δεν γίνεται να μη γεμίζεις με υπερηφάνεια παρακολουθώντας να παρελαύνουν περιπολικά, βγήκε ο κόσμος στα μπαλκόνια και χειροκροτούσε. 

 Φταίνε και τα άλογα, βέβαια, που δεν είχαν ενσυναίσθηση της ημέρας (ναι, ενσυναίσθηση) και την ώρα που περνούσαν μπροστά από τις εξέδρες των επισήμων έκαναν τις ακαθαρσίες τους. Αλλαζε γρήγορα γρήγορα το πλάνο ο σκηνοθέτης. 

 Ευτυχώς τουλάχιστον που υπήρχε ο Νίκος Αλιάγας στην παρουσίαση. Είχε παρουσιάσει και την τελική συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη» στο Καλλιμάρμαρο, αν θυμάστε, πριν από το δημοψήφισμα. Με γαλλικό αέρα ο Νίκος Αλιάγας έδωσε αίγλη και ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας τη φετινή παρέλαση. 

Ούτε ο Αλκης Στέας όταν παρουσίαζε το καρναβάλι της Πάτρας δεν ήταν τόσο καλός. Αλλά, η παρέλαση είναι καρναβάλι;... 

 Δημήτρης Κανελλόπουλος 

efsyn.gr