«Έχουμε την ηπιότερη αστυνομία στην Ευρώπη»...

0


 Ρεσιτάλ Χρυσοχοΐδη στη Βουλή...

"Ηπιότερη" στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την Ελληνική Αστυνομία μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή.

"Έχουμε τα λιγότερα και πιο τα πιο ήπια μέσα καταστολής στην Ευρώπη" είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Ολομέλεια και χαρακτήρισε "ελάχιστα τα γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσία". Ανέφερε δε ότι... στην Ελλάδα δεν υπάρχουν "ούτε λαστιχένιες σφαίρες, ούτε σπρέι, ούτε άλογα, ούτε χειροβομβίδες, ούτε καουτσούκ, ούτε αστυνομικοί σκύλοι".

Σχετικά με τις συνεχείς καταγγελίες για αστυνομική βία, ο αρμόδιος υπουργός απάντησε πως προκαλούν κακό στη φήμη της χώρας.

"Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές μόνοι μας στη φήμη της χώρας μας, όταν μάλιστα πλησιάζει το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος" είπε. Τόνισε δε ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες 50 ημέρες πραγματοποιήθηκαν 632 "συναθροίσεις" οι μισές εκ των οποίων έγιναν, όπως είπε, για τον Κουφοντίνα.

Απαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αυτή προκαλεί τις λαϊκές αντιδράσεις με τα νομοσχέδια που προωθεί εν μέσω πανδημίας.

"Η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδια που τσάκισαν τον λαό και την ίδια στιγμή του ζητά να μην διαμαρτύρεται" είπε ο κ. Παφίλης. Επισήμανε δε ότι τα έκτροπα δεν γίνονται από τους φοιτητές αλλά από τις γνωστές ομάδες για τις οποίες η ΕΛΑΣ "δεν έχει ενδιαφέρον".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει τρεις στόχους: Να φορτώσει στον λαό, και κυρίως στη νεολαία, τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, να φιμώσει τον λαό, που διαμαρτύρεται γιατί τσακίζονται τα δικαιώματά του, και να εφαρμόσει την πολιτική της Ε.Ε., που περιγράφεται αναλυτικά και στη "Λευκή Βίβλο" που παρουσίασε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είναι μαύρη και με την οποία το σύστημα παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που συνεχώς αυξάνεται.

"Πόσους ελέγχους και πόσα πρόστιμα έχει επιβάλει η Αστυνομία σε επιχειρήσεις για τη μη εφαρμογή των μέτρων;" αναρωτήθηκε ο κ. Παφίλης, δηλώνοντας ότι η πολιτική της δεν αγγίζει τους επιχειρηματίες. "Όπως δεν έκανε τίποτα και για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, των νοσοκομείων, των σχολείων, των πανεπιστημίων, με συγκεκριμένες προτάσεις που ζητούν φορείς, σωματεία και έχει καταθέσει επανειλημμένα και το ΚΚΕ. Ο κόσμος διαμαρτύρεται, γιατί βλέπει πως χιλιάδες πεθαίνουν από τον κορονοϊό, ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες, οι κλινικάρχες και άλλοι θησαυρίζουν από την πολιτική της κυβέρνησης" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι οι εικόνες που είδαμε και στη Ν. Σμύρνη δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα, ούτε λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, είναι κυβερνητική κατεύθυνση, με σχέδιο και πρόγραμμα, και κάλεσε την κυβέρνηση να διαλύσει την ομάδα ΔΡΑΣΗ, αλλά και να αντιμετωπίσει διάφορες "φασιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στην Αστυνομία και υπερασπίζονται αυτές τις πρακτικές"...

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)