Πόλωση παντού, κάποιος να σβήσει τη φωτιά...


Με το κλίμα πόλωσης  που διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή του τόπου, εν μέσω της πανδημίας, είναι πολύ πιθανό να θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς, πέρα από όσους χάνουν τη... ζωή τους στα νοσοκομεία από τον κορονοϊό.

**Θα ήταν ευχής έργο αν και τα ΜΜΕ δεν αναπαρήγαγαν τα στερεότυπα παλαιότερων εποχών για όσους κατεβαίνουν στους δρόμους και για την αστυνομία.

**Κάποιος πρέπει να περιορίσει τη φωτιά πριν επεκταθεί. Εκτός κι αν ο στόχος είναι να γίνουν πρόωρες εκλογές με αυτό το κλίμα.

**Στον ΑΝΤ1 συζητάνε για το επόμενο reality διασήμων το οποίο μερίδα συμβούλων θα ήθελε να το δει να μεταδίδεται την επόμενη σεζόν, θεωρώντας πως το κανάλι έχει πολύ μυθοπλασία και δεν υπάρχει ισορροπία.

**Μια πρώτη απορία: Πόσους διάσημους διαθέτει πλέον αυτή η χώρα;

**Θυμηθείτε , επίσης, πως πριν από μερικά χρόνια στις παρουσιάσεις του προγράμματος του καναλιού, οι “Μέλισσες” ήταν στο τέλος του τέλους καθώς και τότε υπήρχε η αντίληψη πως το …”Nomads” θα έφερνε το κοινό.

**Σημειώσατε πως η ΕΣΗΕΑ, όπου συνεργάζονται οι παρατάξεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση ούτε για τη λογοκρισία του Facebook;

**Και ακόμη πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχασε και τη μάχη του ΕΣΡ, όπου είχε ζητήσει την παραίτηση του Αθανάσιου Κουτρουμάνου.

**Το βασικό ζήτημα είναι πως και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έχασαν τη μοναδική ευκαιρία να ορίσουν ένα νέο σύγχρονο  Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με ανθρώπους που να έχουν ειδική και δικαστική γνώση του αντικειμένου.

**Παλιά που υπήρχε συνέπεια, όταν τα μέλη της Αρχής διαφωνούσαν με τους κυβερνητικούς ή άλλους χειρισμούς παραιτούνταν.  Ο Παύλος Σούρλας, ο Αντώνης Μανιτάκης, ο Βασίλης Λαμπρίδης, είχαν διαλέξει τον ευθύ δρόμο της επιστημονικής του ακεραιότητας και  είχαν αποχωρήσει από την Αρχή, αρνούμενοι να συναίνεσουν, τότε, στις επιθυμίες τρίτων.

**Στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης κανένας δεν μιλάει με κανέναν. Όλοι κινούνται με την πολυτελή σκέψη πως τα media θα συνεχίζουν να τη στηρίζουν , σε τέτοιο σημείο, ώστε να θεωρούν την αυτονόητη κριτική επί των σφαλμάτων, ως  επιθετική πράξη...

typologies.gr