Το αντικυπριακό «λόμπι» σε δράση…

0


 Μπορεί να έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να κρύψουν το ρήγμα στις σχέσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας, αλλά αυτό που μετρά είναι το γεγονός: Ότι τα πράγματα είναι σε άσχημο σημείο και αν δεν μιλήσουν άμεσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κύπρου, θα γίνουν και χειρότερα.


Πρέπει... να ξεκαθαρίσει αμέσως το θέμα του αγωγού EastMed άσχετα ποιος είχε την πρωτοβουλία. Άστε που μπορεί η «νέα διαδρομή», μέσω της Αιγύπτου, να εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα και της Κύπρου… Αλλά, τούτη τη στιγμή, είναι άλλο το θέμα: ότι πίσω από την πλάτη της Λευκωσίας γίνονται συζητήσεις για τον συγκεκριμένο αγωγό.

Η Αθήνα, που σύρθηκε στην Πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης, -πρόκειται για μία καλοστημένη παγίδα από τους Βρετανούς, για να επιβάλουν σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ φιλοτουρκική λύση-, πρέπει να εξηγήσει στον κ. Αναστασιάδη, ότι δεν προτίθεται να συναινέσει σε οποιαδήποτε διευθέτηση που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να το κάνει. Για πολλούς λόγους. Με πιο βασικό αυτόν που αφορά το παρελθόν, από το 1960 μέχρι σήμερα. Τι του ζητούν; Να σηκώσει στην πλάτη του όλες τις προδοσίες -και αυτή της χούντας.
Η Λευκωσία και η Αθήνα πρέπει να κάνουν πολλά τις επόμενες μέρες. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. Που φτάσαμε… Να ομιλούμε για βελτίωση των σχέσεων της «Μητέρας» και της «Θυγατέρας». Ρεζιλίκια πράγματα.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, πατήστε ΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)