Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Διεθνής κατακραυγή: «Σπίτι ακροδεξιών η ΝΔ του Μητσοτάκη», γράφει κορυφαίο γαλλικό περιοδικό

 
Το γνωστό περιοδικό, σε άρθρο του, αποδίδει το γεγονός ότι ο Μακρόν «σε ένα 24ωρο μεταξύ 24ης και 25ης Μαρτίου απευθύνθηκε δύο φορές στον Ελληνικό λαό» στο ότι «περισσότερο απ όλα ήθελε να δείξει πόσο καλός φίλος είναι με τον Κυριακο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό που έχει… στις τάξεις τους πρώην στελέχη της ελληνικής Ακροδεξιάς».

Με τον Γάλλο πρόεδρο και τα παιγνίδια του στην Ελλάδα, τα βάζει το γαλλικό περιοδικό Μαριάν (Marianne, από το όνομα της γυναίκας- συμβόλου της Γαλλικής δημοκρατίας μετά τη Γαλλική Επανάστασης), χωρίς να αφήσει άθικτο το προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το γνωστό περιοδικό, σε άρθρο του, αποδίδει το γεγονός ότι ο Μακρόν «σε ένα 24ωρο μεταξύ 24ης και 25ης Μαρτίου απευθύνθηκε δύο φορές στον Ελληνικό λαό» στο ότι «περισσότερο απ όλα ήθελε να δείξει πόσο καλός φίλος είναι με τον Κυριακή Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό που έχει στις τάξεις τους πρώην στελέχη της ελληνικής Ακροδεξιάς».

Ακολούθως, αφού αναφερθεί τόσο στο ότι ο Μακρόν δεν ήλθε «λόγω της πανδημίας», όσο και στο μήνυμα του, των τεσσάρων λεπτών και 28 δευτερολέπτων, και στη συνέντευξη του στο Νίκο Αλιάγα, στα οποία χρησιμοποίησε, υπονοείται επίτηδες, «πληθώρα λέξεων με ελληνική ετυμολογία», το περιοδικό μεταφέρει τη δήλωση Μακρόν περί της «σταθερής πίστης του» στους «ευρωπαίους συμμάχους των οποίων απειλείται η ανεξαρτησία», και μεταχειρίζεται, για να τα κρίνει, ειρωνικά μηνύματα Ελλήνων χρηστών στο τουίτερ που μιλούν για «πληρωμένες φιλίες» και «τη σχέση φιλίας και φρεγατών κι αεροπλάνων».

Ακολουθεί αναφορά στη στήριξη που προσέφερε ο Μακρόν πολλαπλώς στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να καταλήξει ότι «το πολιτικό μήνυμα του Εμμανουέλ Μακρόν πρέπει να ικανοποίησε τον έλληνα πρωθυπουργό, που, αντιμέτωπος με την αυξανόμενη δυσαρέσκεια εντός της χώρας του για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία, μπορούσε να παρουσιάσει έναν βαρύνοντα σύμμαχο σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Και από την άλλη πλευρά, αυτό το ψηφιακό του ταξίδι στη χώρα του Σωκράτη δεν είναι άχρηστο στον Μακρόν. Οι συνεχείς εκκλήσεις του ενοίκου του Ελυζέ προς τον ηγέτη της Ελληνικής δεξιάς … στοχεύει και στη διεύρυνση της Ευρωομάδας του, Renew, με τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.