Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Υπάρχουν εισαγγελείς εις τας Αθήνας;...


 Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης... 

 Αν ένα κόμμα διαδίδει σκόπιμα τον κορονοϊό όπως δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης για τον ΣΥΡΙΖΑ συλλαμβάνεται ο αρχηγός του, αλλιώς παραπέμπεται ο καταγγέλλων για... διασπορά ψευδών ειδήσεων, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία!

 

Η σιωπηρή ενθάρρυνση του Άδωνι από την κυβέρνηση! 

 Πραγματικά δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη χώρα, με αφορμή την αποτυχία των μέτρων της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία. Ο υπουργός Ανάπτυξης, με μια πρωτοφανή δήλωσή του, κατηγορεί το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει επιλέξει τη διασπορά του ιού. 

«Εδώ, είμαστε φυλακισμένοι σε έναν ανήθικο εκβιασμό της Αριστεράς. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε διότι αυτό θα επιβαρύνει το ιό. Ξέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων θα φέρει περαιτέρω καραντίνα, κι άρα περαιτέρω δυσαρέσκεια στα μαγαζιά, περαιτέρω δυσαρέσκεια στον κόσμο που είναι σπίτι και ούτω καθεξής. Το κάνουν επί σκοπώ για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να διαδώσουν τον ιό. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση για την καραντίνα. Αυτό το εξήγησα πολύ ωραία για όσους δεν το είχαν καταλάβει, γιατί κάποιοι καλόπιστοι μπορεί να μην μπορούσαν να πιστέψουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εκβιάζει την Ελλάδα με ένα βιολογικό όπλο όπως είναι ο ιός, και το είπε ο κ. Κυρίτσης», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107.7, κάνοντας λόγο για «σκόπιμη διάδοση κορονοϊού» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μέλος της κυβέρνησης και οφείλουμε να μην τα παίρνουμε όλα στα αστεία: Αν ένα κόμμα και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδίδει σκόπιμα τον κορονοϊό, όπως δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, τότε παρεμβαίνει η δικαιοσύνη, καλεί τον αρχηγό του και αφού επιβεβαιώσει το ακριβές ή το ύποπτο των καταγγελιών, προχωράει σε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. 

 Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει θέμα με διασπορά ψευδών ειδήσεων, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, οπότε και ακολουθείται ότι προβλέπεται από τον κώδικα. Υπάρχει λοιπόν εισαγγελέας εις τας Αθήνας; 

 ΥΓ1: Είναι σαφές πως τα θέματα αυτά είναι θέματα πολιτικά. Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρεμβαίνει, αποδοκιμάζοντας μέσω του εκπροσώπου του, τον αρχηγό του. Και εδώ είναι σαφές: Βολεύουν τον πρωθυπουργό οι δηλώσεις του υπουργού του, έστω και αν δηλητηριάζεται και άλλο το πολιτικό κλίμα, έστω και αν η πόλωση –με ευθύνη πρωτίστως της κυβέρνησης- λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας! Και, έστω, ότι ο Άδωνις είναι απλώς ένα από τα εκτελεστικά όργανα της τακτικής αυτής, που είναι βασική επιλογή της ηγεσίας της κυβέρνησης. 

 ΥΓ2: Δεν είναι και τιμητικό να μην σε λαμβάνουν σοβαρά και οι εισαγγελείς… 

 ΥΓ3: Η συνολική απαξίωση της πολιτικής συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με κάποιους να επιλέγουν την τακτική «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων»… 

Βασίλης Σκουρής 

ieidiseis.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.