Τον άδειασε το κόμμα του αλλά του φταίει η ΑΥΓΗ...

 
Πέτρος Κατσάκος

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η στάση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου, που ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή άμβλωσης. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο...

ευρωβουλευτής της Ν.Δ. συντάχθηκε με την ακραία δεξιά πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου σε ψήφισμα σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού ενόψει της Στρατηγικής της Ε.Ε. για τα δικαιώματα του παιδιού. 

Η επίμαχη τροπολογία που υπερψήφισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης, με τη χαρακτηριστική αναφορά ότι «η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν η ψήφος του κ. Κυμπουρόπουλου είναι καθαρά προσωπική και η επιλογή βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο ή αν εκφράζει πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως σημείωσε η Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναπλ. τομεάρχης Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., «η πολιτική της κυβέρνησης για την υπαγωγή των πολιτικών ισότητας στο άρμα της γεννητικότητας και του δημογραφικού φέρνει καρπούς. 

Με την ψήφο του κ. Κυμπουρόπουλου η Ν.Δ. παίρνει θέση για το θέμα των αμβλώσεων;». Αντίστοιχη και η αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, που σχολίασε πως «η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα».

Την απάντηση έδωσε τελικά η Ν.Δ., που αποδοκίμασε την ψήφο του ευρωβουλευτή της, την ώρα που ο ίδιος με διαρροή προς τον ηλεκτρονικό Τύπο υποστήριζε πως όλος ο θόρυβος δημιουργήθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΥΓΗΣ επειδή «απέτυχαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με πλατείες κ.λπ.»...

ΑΥΓΗ