Η παγωμένη πόλη – φάντασμα: Εικόνες που θυμίζουν ταινία αποκάλυψης

 
Θα μπορούσε να αποτελέσει το σκηνικό μιας ταινίας Αποκάλυψης. Οι εικόνες από τη ρωσική πόλη Βορκουτά, όπου πάγος και χιόνι έχουν καλύψει τα εγκαταλελειμμένα κτίρια πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Οι εικόνες είναι από έναν οικισμό, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη των ορυχείων, που βρίσκεται περισσότερα από 100 χλμ...

βόρεια του Αρκτικού κύκλου και σχεδόν 2.000 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας. Η περιοχή είναι γνωστή για τις ακραίες καιρικές συνθήκες της. Σύμφωνα με την Daily Mail, καταγράφονται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και -50 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Η μετανάστευση που σημειώνεται κάθε χρόνο στην περιοχή από το 2013 έχει μετατρέψει ορισμένους οικισμούς σε πόλεις – φαντάσματα. Κι αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες και την ανεργία που αυξάνεται διαρκώς.

Η Βορκουτά είναι γνωστή για τα σύντομα δροσερά καλοκαίρια της και για τους εξαιρετικά κρύους με πολύ χιόνι χειμώνες της. Ο πληθυσμός της υπολογίζεται σε 70.548 κατοίκους.


Την εποχή του Στάλιν είχε στρατόπεδα με δεκάδες χιλιάδες κρατούμενους που εργάζονταν στα ορυχεία. Τα στρατόπεδα έκλεισαν τη δεκαετία του 1950, η εκμετάλλευση των ορυχείων συνεχίστηκε.