Μηδέν τσίπα...


 Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η κυνική απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί της νομιμότητας του κορονογλεντιού του Κυριάκου Μητσοτάκη και της... κουστωδίας του στην Ικαρία.

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετές, εβδομάδες, μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός να έχει δηλώσει, υποκριτικά και κατόπιν εορτής όπως έκανε και με τις άλλες χαλαρές εξορμήσεις του, ότι «η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και δεν θα επαναληφθεί», όμως τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα, εμπαίζοντας τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Οικονόμου, το γλέντι του πρωθυπουργού στην Ικαρία ήταν νόμιμο, με τον υφυπουργό να ισχυρίζεται ότι «κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα (δηλαδή 6 έως 15 Φεβρουαρίου) δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες».

Προφανώς η προκλητική αυτή απάντηση αγνοεί όλα όσα γνώριζαν ή υποχρεώθηκαν να μάθουν με τον πιο αυστηρό τρόπο οι πολίτες εδώ και μήνες. 

Αγνοεί τις δηλώσεις Χαρδαλιά και ειδικών για περιορισμό στα τραπέζια (εορταστικά και μη)

Αγνοεί τις συνεχείς προειδοποιήσεις για συναντήσεις μόνο με μέλη της οικογένειάς και το «κάλεσμα» προς πολίτες να καταγγείλουν στην αστυνομία τυχόν… παρεκκλίνουσες συμπεριφορές.

Αγνοεί, τέλος, τις ευθείες απειλές που είχε εκτοξεύσει ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο οποίος είχε κάνει λόγο ακόμη και για εφόδους της αστυνομίας μέσα σε σπίτια .

Η απάντηση του Λ. Οικονόμου

Πηγή: efsyn.gr