Από «Φωτεινή» στη Σκοτεινή Ελλάδα...

0


Mε δύο απανωτά διαγγέλματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να απαντήσει «σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το... δικό τους αδιέξοδο» ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ξαφνικά επιπλέον «μέτρα ανακούφισης» για την Οικονομία. 

 Μόνο που είναι ο ίδιος που βρίσκεται σε αδιέξοδο και σπέρνει μίσος και διχασμό επιχειρώντας να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία στο περιθώριο προτιμώντας να αντιμετωπίσει στις φορτισμένες εκλογές -που έρχονται- τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ένα κόμμα εξουσίας -που θα προβάλλει ως εναλλακτική λύση στο χάος που έρχεται.

 Οι εικόνες από τη Νέα Σμύρνη μπορεί να είναι εικόνες από το άμεσο μέλλον όταν η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή που ο Μητσοτάκης επιχειρεί να προλάβει με «νέα μέτρα στήριξης της Οικονομίας» που «άντεξε» με 8% ύφεση, αλλά μόλις αφαιρεθεί ο αναπνευστήρας θα καταρρεύσει -μαζί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι έτσι φουντώνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών με τον Σεπτέμβρη να προβάλλει ως ο πιο κατάλληλος μήνας εκλογών -αν και πολλοί εκτιμούν θα είναι πολύ αργά: η περίφημη ηγεμονία με 17-20 μονάδες διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση έχει πια τελειώσει και τώρα μιλάμε για μεγάλη αλλά όχι ασφαλή διαφορά -καθώς η δημοφιλία Μητσοτάκη καταρρέει και ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία στο 35% -πριν έρθει η οικονομική πανδημία. 

 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον ανασχηματισμό βρέθηκε στο έλεος του Σαμαρά, το κράτος των αρίστων με την υπόθεση Λιγνάδη κατέρρευσε και ο παντοδύναμος πρωθυπουργός είναι πια ένας αδύναμος πρωθυπουργός που δεν μπορεί να μετακινήσει μια υπουργό του και οδηγεί σε παραίτηση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Είχε προηγηθεί μια παραίτηση συμβούλου της υπουργού Πολιτισμού λόγω ενός ατυχήματος που θα… κρατήσει πολύ και δεν μπορεί να επανέλθει στη θέση της μετά την ανάρρωση. 

Το επιτελικό κράτος κατέρρευσε με μια θεομηνία και χιλιάδες οικογένειες έμειναν χωρίς ρεύμα για πέντε μέρες. Και ο άλλοτε πιο δημοφιλής υπουργός -αν κρίνουμε από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι με 47% ο πιο αντιπαθής υπουργός. Τα απανωτά lockdown χωρίς αποτέλεσμα, με τον ανέμελο Πρωθυπουργό πότε να κάνει ποδήλατο στην Πάρνηθα ή να γευματίζει – ο άνθρωπος- στην Ικαρία με κυβερνητικά στελέχη μαζί με την απίστευτη ιστορία με τον Λιγνάδη -που δεν ήξερε ο Πρωθυπουργός, αλλά τον έκανε διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου οδήγησαν την κυβέρνηση σε μια αδιάλλακτη στάση στο θέμα Κουφοντίνα -ώστε να συσπειρώσει ένα συντηρητικό κοινό που έχει απογοητευθεί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Μακεδονικό και επανασυσπειρώνεται με το δόγμα «νόμος και τάξη». 

 Η επίθεση της αστυνομίας εναντίον του νεαρού στη Νέα Σμύρνη -που ήταν …κομμουνιστής και μάλιστα φακελωμένος, άρα καλώς …εδάρη κατά τον Κυρανάκη- είχε ένα πρόβλημα καθώς για πρώτη φορά η κυβέρνηση βρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι σε νοικοκυραίους μιας συνοικίας -που δεν «υποκινεί» ο ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έκανε πως δεν ξέρει τον αστυνομικό που εξετράπη σε «άσκοπη βία» αρπάζοντας την βία των χούλιγκανς σαν σωσίβιο. Ήταν όμως και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έβλεπαν κοινωνική αναταραχή να έρχεται στην πολιτική «με πυγμή» του Μητσοτάκη που αφού βάζει φωτιά στην ομαλότητα, εμφανίζεται ως εγγυητής της. 

 Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να γίνει ο ηγέτης της Δεξιάς πιο πολύ από αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να κατασκευάσει έναν «εσωτερικό εχθρό» δημιουργώντας ο ίδιος κινήματα που θα καταστείλει -ως μεγάλος ηγέτης. Στην πραγματικότητα δεν διστάζει να προκαλέσει επεισόδια -που αργά ή γρήγορα θα έχουν και νεκρούς- προκειμένου να σύρει τον αντίπαλό του σε παγίδες στις οποίες όμως θα πέσει ο ίδιος καθώς ο αυταρχισμός και ο βοναπαρτισμός θα τον φέρουν απέναντι σε συντηρητικά, αλλά φιλελεύθερα στρώματα που δεν θέλουν σκοτεινά παιχνίδια και δεν βλέπουν στο πρόσωπο του ξυλοφορτωμένου από την αστυνομία Ινδαρέ ένα εχθρό του καθεστώτος. 

 Διόλου τυχαία ταυτόχρονα με την δημιουργία θέματος Κουφοντίνα -μόλις ξέσπασε το ανεξέλεγκτο σκάνδαλο Λιγνάδη- η κυβερνητική πλειοψηφία βιάστηκε να δημιουργήσει θέμα Παππά -με την κατηγορία της δωροδοκίας- σημάδι πως θα πάμε σε εκλογές μέσα σε ένα ζοφερό πολιτικό κλίμα. Τα λεφτά είναι «πεπερασμένα» -όπως λένε με αγωνία οι οικονομικοί υπουργοί, η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα -πλην των θεμάτων «νόμου και τάξης» θα γίνει εμφανής με πολλαπλά δράματα και η κυβέρνηση βγάζει στην επιφάνεια » όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο». Δηλαδή το πρόσωπο μιας δεξιάς άλλων εποχών όπου η αστυνομία θα αναλάβει να κρύψει την φτώχεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα θα εμφανίζονται ως εμπόδιο της «ανάπτυξης» -που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης. 

 Μόνο που αντί για την «Φωτεινή Ελλάδα» που υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης βαδίζουμε στην Σκοτεινή Ελλάδα κι ο Μωυσής δεν είναι απλά μια απάτη και ανεπαρκής, αλλά επικίνδυνος για μια χώρα που μόλις βγήκε από μια κρίση μπαίνει σε μια άλλη με φόβο, ανασφάλεια και νοσηρό πολιτικό κλίμα... 

 Νίκος Λακόπουλος 

 Πηγή:anoihtoparathyro.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)