Οι εφημερίδες δεν είναι για να τυλίγουμε ψάρια...

0


 «Στη βόλτα σας, σήμερα, αγοράστε και μία εφημερίδα. Ενισχύστε τον έντυπο Τύπο, μόνο κέρδος για την ενημέρωση θα είναι».

Αυτό γράφαμε χθες στο Twitter, το πρωί, έχοντας το «σώμα» των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου και προτρέποντας τον κόσμο να... αγοράσει οι εφημερίδες. Πιστεύουμε ακόμα πως με τις εφημερίδες ένας αναγνώστης λαμβάνει πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

«Πάρτε τις εφημερίδες στα χέρια σας. Δείτε πως ζωντανεύουν οι λέξεις....

Τίποτα δεν είναι σαν το έντυπο», μας έγραψε κάποιος ανάμεσα στα πολλά, αρνητικά, σχόλια. «Παρότι φανατικός αναγνώστης του Τύπου στο παρελθόν, έχω καταλήξει ότι είναι προτιμότερο τα 4 ευρώ να τα δώσω να πάρω κιμά για κανένα κεφτεδάκι» έγραψε ο πιο ήπιος εξ αυτών.

Ο Θερσίτης έθεσε το ζήτημα των προσφορών: «Κάποιες αξίζουν. Οι υπόλοιπες πουλάνε αποκλειστικά λόγω των προσφορών. Δεν νομίζω πως θα τις αγόραζε κανείς άνευ αυτών. Θα είχε ενδιαφέρον για παράδειγμα μια έρευνα επί του Κυριακάτικου Τύπου σχετικά σχετικά με τις πωλήσεις απλών και εκδόσεων με προσφορές. Ο περιπτεράς της γειτονιάς μου ας πούμε μου είπε πως από τα κυριακάτικα φύλλα φεύγουν σχεδόν αποκλειστικά όσα έχουν προσφορές. Ελάχιστοι επιλέγουν την απλή έκδοση με κριτήριο την ενημέρωση που προσφέρει».

Στο σημερινό newsletter του Documento o Θανάσης Καραμπάτσος όλως τυχαίως ασχολείται με το θέμα αυτό και έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε τι γράφει:

Το Documento κυκλοφόρησε χθες με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το έγκλημα της πανδημίας. Φιλοξένησε στις σελίδες του γιατρούς, αλλά και φαρμακοποιούς, νομικούς κ.ά. Η δουλειά που έχει γίνει δεν είναι τέλεια· πάντα μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο, κάτι μας έχει διαφύγει. Είναι όμως μια προσπάθεια που δείχνει σεβασμό στον αναγνώστη.

Χθες δεν υπήρχε κάποια προσφορά (βιβλίο). Είναι πολύ δύσκολο να ετοιμάζεις βιβλίο κάθε εβδομάδα. Πάρα πολύ δύσκολο. Ώρες, ξενύχτια εργασίας, διότι δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε τους αναγνώστες και βρίσκουμε πάντα μια πλευρά που δεν έχει προβληθεί ή έχει αποσιωπηθεί. Και δεν είναι το βιβλίο μας «κράχτης» για να αγοράσετε την εφημερίδα· είναι οργανικό στοιχείο της...

e-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)