Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, θα εκτίσει το ένα

0

 
Γαλλικό δικαστήριο έκρινε ένοχο για διαφθορά τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, με αποτέλεσμα να είναι ο δεύτερος επικεφαλής του σύγχρονου γαλλικού κράτους που καταδικάζεται για το συγκεκριμένο αδίκημα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο με αναστολή, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου.

Ο Σαρκοζί έχει προθεσμία δέκα ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ο Σαρκοζί, ηγέτης της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, είπε στο δικαστήριο τη Δευτέρα ότι δεν έχει διαπράξει ποτέ «την παραμικρή πράξη διαφθοράς» και ορκίστηκε ότι θα πάει «μέχρι τέλους» προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του. «Σύρθηκα στη λάσπη για έξι χρόνια. Τι έκανα για να το αξίζω αυτό;», είπε στο δικαστήριο.

Ποινή της τάξης των δύο χρόνων στη φυλακή και ακόμη δύο με αναστολή είχαν προτείνει οι εισαγγελείς για το σκάνδαλο διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο δεξιός πολιτικός κατηγορήθηκε για προσπάθεια να αποκτήσει παρανόμως το 2014 πληροφορίες σχετικά με δικαστική απόφαση που τον αφορούσε, προσφέροντας σε δικαστή ευνοϊκή μετάθεση. Στην υπόθεση εκτός από τον Νικολά Σαρκοζί εμπλέκονται και έχουν ανακριθεί δύο στενοί συνεργάτες του, ο δικηγόρος Τιερί Ερζόγκ και ο ειρηνοδίκης Ζιλμπέρ Αζιμπέρ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)