Σαν πολλές οι συμπτώσεις στα κανάλια...υπέρ της αστυνομίας...


 Τι γίνεται βρε παιδιά; Τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στις ειδήσεις και στις ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών και κάνετε κοπτοραπτική σε βίντεο, κόβετε τον ήχο σε άλλα, αφήνετε υπονοούμενα για τρομοκρατικές οργανώσεις, λογοκρίνετε βουλευτές στον αέρα και... άλλα πολλά; Σαν πολλές δεν νομίζετε κι εσείς ότι μαζεύονται οι συμπτώσεις; 

 Τελευταίο κρούσμα, σήμερα το πρωί με τον ΣΚΑΪ και ένα βίντεο ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη. Βίντεο από την έφοδο της αστυνομίας στο ΑΠΘ... για βίαιη εκκένωση της κατάληψης των φοιτητών - κατάληψη που είχε αποφασιστεί από χθες ότι θα έληγε σήμερα ούτως ή άλλως, άρα είχαμε επίδειξη δύναμης της αστυνομίας μόνο και μόνο για τον τσαμπουκά. Το βίντεο όπως θα δείτε παρακάτω, το τράβηξε ο Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης. 

Ηρθε όμως ο ΣΚΑΪ και ο Δημήτρης Οικονόμου, ο άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως τον αποκάλεσε το ΚΚΕ, του αφαίρεσαν τον ήχο και το παρουσίασαν ως βίντεο της αστυνομίας! Μιλάμε για απίστευτους τύπους.Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ απάντησε μέσω Twitter σε έναν διάλογο που είχε με τον Κώστα Βαξεβάνη αναφέροντας ότι οι συγκεκριμένες εικόνες «ήρθαν από Θεσσαλονίκη την ώρα του ζωντανού και τις προβάλλαμε όπως ήταν δεν υπήρχε κανένα μοντάζ. Τι λόγο είχαμε ; Να κρύψουμε τι ; Παντού συνωμοσίες ;» για να προσθέσει «την ώρα της δουλειάς μπορεί να γίνουν λάθη. Φυσικά θα υπάρχει αποκατάσταση». Χθες το μεσημέρι στην ΕΡΤ, στις ειδήσεις, αποφάσισαν να συνδέσουν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με αφορμή μία συνεπωνυμία. Οπως έλεγε ο δημοσιογράφος ένας από τους συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό, έχει το ίδιο επώνυμο με άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους Πυρήνες. 

«Και συνεχίζονται οι έρευνες να ταυτοποιηθεί εάν πρόκειται περί του ιδίου;» ρωτάει ο παρουσιαστής του δελτίου. «Όχι δεν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου, απλώς υπάρχει συνωνυμία» απαντά ο συντάκτης τερματίζοντας τη λογική. Χθες το βράδυ το Star πρόβαλε πετσοκομμένο στις ειδήσεις του ένα video που είχε γίνει viral όλη την ημέρα. Ηταν εκείνο που έδειχνε μία ομάδα με άνδρες της ΔΙΑΣ να φωνάζουν για τους διαδηλωτές, «πάμε να τους γαμήσουμε, πάμε να τους σκοτώσουμε». 

Αλλά στο Star το έκοψαν. Μάλιστα στο βίντεο ακούγονται διάλογοι που μάλλον δεν είναι πραγματικοί, μια και αυτό που ακούγεται «θα τους σκοτώσουμε», το έγραψαν ως «θα τον σκοτώσουν». Το έγραψε και η συνάδελφος Μαρία Λουκά: «Το Star αλλοίωσε το βίντεο που είδαν και άκουσαν χιλιάδες άνθρωποι με τους άνδρες της Δράσης να φωνάζουν "πάμε να τους σκοτώσουμε". Είναι θέμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας να παρέμβουν άμεσα ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ». Και υπάρχει και το γνωστό περιστατικό με τον Δημήτρη Οικονόμου -ξανά- που έκοψε στον αέρα χθες το πρωί τη Λιάνα Κανέλλη επειδή θίχτηκε, ο δημοσιογράφος, από το «πάμε να τους γαμήσουμε, πάμε να τους σκοτώσουμε» που μετέφερε η βουλευτίνα του ΚΚΕ. 

Τον ενόχλησε λέει η λέξη «γαμήσουμε» που ακούστηκε στον αέρα του ΣΚΑΪ, του καναλιού δηλαδή που παρουσιάζει προγράμματα όπως το Big Brother και το Survivor. Τέσσερα περιστατικά μέσα σε λίγες ώρες, τέσσερα περιστατικά υπέρ της αστυνομίας. Ελληνική τηλεόραση...

 Δημήτρης Κανελλόπουλος 

 Πηγή:efsyn.gr