Τι αποτελέσματα έφερε ο μαζικός εμβολιασμός...

0


 ...σε Βρετανία και Ισραήλ...

Ο εμβολιασμός σε Βρετανία και Ισραήλ που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει αρχίσει να επιφέρει αποτελέσματα. Οι νέοι θάνατοι από κορονοϊό παρουσιάζουν...

και στις δύο χώρες μείωση, συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους. Στη Βρετανία μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων διπλασιάστηκαν, εξαιτίας της μετάλλαξης του κορονοϊού.

Όμως, τα δεδομένα αλλάζουν καθώς στη Βρετανία έχουν εμβολιαστεί επί του παρόντος  20.703.615 (30,7%) του συνολικού πληθυσμού της, με την πρώτη δόση, ενώ πλήρως εμβολιασμένα είναι 895.412 άτομα. Το πρόγραμμα εμβολιασμού εχει εισέλθει στο δεύτερο μέρος της πρώτης φάσης του, αφού όλες οι πρώτες τέσσερις ομάδες προτεραιότητας –άτομα άνω 70 ετών, εργαζόμενοι που φροντίζουν ανθρώπους και υγειονομικό προσωπικό– εμβολιάστηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο εμβολιασμός επεκτείνεται σε άτομα άνω των 60 ετών καθώς και  σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν, οι ηλικίες άνω των 50 ετών, με την κυβέρνηση να έχει στόχο οι ομάδες προτεραιότητας να κάνουν πέντε έως εννέα εμβολιασμούς έως την 15η Απριλίου. Παράλληλα, οι θάνατοι ατόμων άνω των 80 ετών μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 55% μεταξύ 6 με 20 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με το 46% για άτομα κάτω των 80 ετών.

Επίσης, ο χρόνος εισαγωγής στο νοσοκομείο μειώθηκε κατά το μισό, κάθε 18 ημέρες. To τελευταίο δεκαπενθήμερο  ο χρόνος εισαγωγής μειώθηκε για τα άτομα άνω των 85 ετών από 18 σε 15 ημέρες. Η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικών δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε περισσότερο από 25% στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζει πτώση κάθε μέρα, ιδιαίτερα στα άτομα άνω των 80 ετών, που έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, σε σύγκριση με τα άτομα κάτω των 80 ετών.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Γιωργου Πρωτοπαπα, πατήστε ΕΔΩ...


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)