Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Οι χαμένες πολιτείες που βρίσκονται στο βυθό της ελληνικής θάλασσας

 
Εκτός από την ιστορία και όσα έχει αφήσει αυτή στη γη της Ελλάδας και τα βλέπουμε, υπάρχει στην πραγματικότητα και ο άλλος, αθέατος κόσμος. Είναι όσα θάφτηκαν κάτω από την ελληνική γη ή είναι κρυμμένα στον υγρό τάφο τους, τις ελληνικές θάλασσες. Και δεν είναι μόνο ναυάγια ή αρχαία ευρήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μιλάμε για ολόκληρες χαμένες πολιτείες. Οικισμούς που μοιάζουν πια με χαμένες ατλαντίδες στον ελληνικό υποθαλάσσιο κόσμο. Και η κάθε μία έχει τη δική της ιστορία να διηγηθεί.

Οι ελληνικές χαμένες πολιτείες που βρίσκονται κάτω από την ελληνική θάλασσα είναι αποτέλεσμα κυρίως των έντονων και επανειλημμένων έντονων γεωλογικών μεταβολών στην ελληνική επικράτεια. Εκτός, λοιπόν, από την αλλαγή στη μορφολογία του εδάφους με τη μορφή κατολισθήσεων, πολές φορές αυτές έφεραν σε ολόκληρο τον χώρο της Μεσογείου, την καταβύθιση ολόκληρων οικισμών. Αυτές οι βυθισμένες πολιτείες μπορεί να είναι ακόμη και ορατές ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάποιες από αυτές μπορείς να τις… εξερευνήσεις ακόμη και κολυμπώντας ή βουτώντας ανάμεσα σε δρόμους και μνημεία μια στεριάς που αποφάσισε να γίνει θάλασσα!

exploringgreece.tv

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.