Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Banksy: Πωλήθηκε πίνακας του έναντι 16,7 εκατ. λιρών...


 ...για την ενίσχυση των νοσοκομείων...

Πρόκειται για ένα έργο του Banksy με τίτλο "Game Changer", που φιλοτέχνησε τον Μάϊο του 2020. Ο πίνακας έγινε για πρώτη φορά αντιληπτός δημοσίως, εντός του γενικού νοσοκομείου του Σάουθάμπτον, τον περασμένο Μάϊο.

Η αρχική τιμή πώλησης του ήταν...στα 3 εκατομμύρια λίρες. Ύστερα από έντονα παζάρια και διαβουλεύσεις από τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία του οίκου Christie's στο Λονδίνο, το "σφυρί" της πώλησης χτύπησε στα 14,4 εκατομμύρια λίρες, με το τελικό ποσό μετά φόρων να αγγίζει, σύμφωνα με τον Guardian, τα 16,7 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασιών του Banksy αφορούσε το έργο 'Devolved Parliament", που έδειχνε πιθήκους ως βουλευτές μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο. Πωλήθηκε για 10 εκατομμύρια λίρες, το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του οίκου δημοπρασιών, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από το νέο έργο του Banksy θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και νοσοκομεία ανά την βρετανική επικράτεια. Οι συμμετέχοντες στην δημοπρασία αναφέρθηκαν στις αισιόδοξες αποχρώσεις για το μέλλον μετά την πανδημία, που χάριζε ο πίνακας του Banksy. Την ίδια αισιοδοξία μοιράζονται και οι νοσοκομειακοί φορείς που θα λάβουν την ενίσχυση του.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.