Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Η απάντηση της AstraZeneca...


...για τις 29 εκατ. «κρυμμένες» δόσεις εμβολίων...

 Πληθαίνουν τα ερωτήματα πίσω από την... ανακάλυψη 29 εκατομμυρίων «κρυμμένων» δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca σε εργοστάσιο της Ιταλίας, την ώρα που η... απάντηση της εταιρείας θολώνει ακόμη περισσότερο τα νερά. 

H φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις παρτίδες εμβολίων της κατά της COVID-19 που βρίσκονται στο κέντρο εμφιάλωσης του Ανάνι, λίγο έξω από την Ρώμη, αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή της:....

«Προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαγωγές, εκτός από τις χώρες του μηχανισμού COVAX. Δεκατρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίου βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης του ελέγχου ποιότητας, για να σταλούν στις χώρες COVAX, ως μέρος της δέσμευσής μας να προμηθεύσουμε με εκατομμύρια δόσεις εμβολίου τις χώρες με χαμηλό εισόδημα: το εμβόλιο παράχθηκε εκτός ΕΕ και εστάλη στο κέντρο του Ανάνι για να εμφιαλωθεί». 

 Η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία τονίζει, τέλος, ότι «η ΕΕ στηρίζει πλήρως τις προμήθειες προς χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, μέσω του COVAX». 

 Οι διευκρινίσεις της AstraZeneca δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ορισμένα από τα εμβόλια έχουν παρασκευαστεί σε εργοστάσιο στην Ολλανδία, το οποίο, όμως, δεν έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες και δεν μπορεί να διανέμει εμβόλια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.