Υπό παρακολούθηση το ακροδεξιό AfD...

0

 
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) έθεσε υπό αστυνομική παρακολούθηση την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με την υποψία του δεξιού εξτρεμισμού. Την είδηση μετέδωσε το Der Spiegel, το πρακτορείο ειδήσεων DPA και το ARD αλλά... αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Στιβ 'Αλτερ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η BfV έχει χαρακτηρίσει το σύνολο του κόμματος «ύποπτη περίπτωση» δεξιού εξτρεμισμού, γεγονός το οποίο επιτρέπει στις υπηρεσίες να εντείνουν την επιτήρηση της ΑfD..

, ακόμη και να παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες συγκεκριμένων μελών του κόμματος και να προσλάβουν «εσωτερικούς πληροφοριοδότες».

Η οργάνωση νεολαίας της AfD έχει εδώ και καιρό χαρακτηριστεί «ύποπτη περίπτωση» και το κόμμα βρίσκεται υπό παρακολούθηση σε τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια. Ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, η ηγεσία της AfD κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα προσπάθεια να αποτρέψει την συνολική παρακολούθηση, καταθέτοντας μηνύσεις κατά της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος.

Ο συν-πρόεδρος του AfD, Tino Chrupalla, κατηγόρησε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανίας για την Προστασία του Συντάγματος ότι διέρρευσε τις πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης. Είπε ότι ήταν μια «σκανδαλώδης» προσπάθεια να επηρεαστεί η γνώμη για το κόμμα.

Από την πλευρά της η BfV δεν έχει επιβεβαιώσει την απόφαση για παρακολούθηση του κόμματος, ωστόσο η Sueddeutsche Zeitung μεταδίδει ότι ο πρόεδρος της Υπηρεσίας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στους επικεφαλής των τοπικών τμημάτων των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, δήλωσε ότι η AfD παρακολουθείται ως «ύποπτη περίπτωση» από τις 25 Φεβρουαρίου, με αφορμή την έκθεση 1000 σελίδων που συντάχθηκε από δικηγόρους και ειδικούς σε θέματα ακροδεξιάς.

Υπό παρακολούθηση βρισκόταν ήδη από το 2019 το πιο ακραίο τμήμα του κόμματος, η «Πτέρυγα», η οποία θεωρητικά διαλύθηκε με απόφαση της ηγεσίας της AfD, όταν χαρακτηρίστηκε ως «αποδεδειγμένα εξτρεμιστική οργάνωση».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)