Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Απευθείας αναθέσεις (;) 5 εκατ. ευρώ...

 
Να προβούν σε έλεγχο όλων των συμβάσεων ανάθεσης που έχουν γίνει στον ΕΔΣΝΑ (Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής) το 2020 και το 2021, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με πρόσχημα τον... Covid-19, καλεί τις αρμόδιες αρχές ο Γιάννης Σγουρός. 

«Η πανδημία δεν μπορεί να αποτελέσει για κανέναν απολύτως το άλλοθι για την καταστρατήγηση της νομοθεσίας και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε βάρος των πολιτών», λέει, την ώρα που η παράταξή του προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες...

Ειδικότερα, καταγγέλλουν απευθείας αναθέσεις, χωρίς έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ακόμα ακόμα και χωρίς τηλεδιάσκεψη, ημί μόνον με …τηλεφωνική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Βασίλη Κόκκαλη, στενού συνεργάτη του Γιώργου Πατούλη και ορισμένου από τον ίδιο ως πρόεδρο του Συνδέσμου. 

Κάνουν μάλιστα λόγο για αναθέσεις που φτάνουν ως τώρα τα 5.000.000 ευρώ συνολικά, χωρίς να τηρηθεί οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς να δημοσιευθεί προκήρυξη και με την επίκληση της πανδημίας. Μήπως να υπήρχε κάποια απάντηση;...

matrix24.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.